Header Ads

Δεν πρέπει να μιλήσεις έτσι στον ευαίσθητο σύντροφό σου


Υπάρχουν κάποιες στιγμές που κοιτάς τον ευαίσθητο σύντροφό σου και σκέφτεσαι πόσο τον αγαπάς και πόσο τυχερός είσαι. Υπάρχουν και κάποιες άλλες φορές που θέλεις να του δώσεις μια σφαλιάρα να συνέλθει (αλλά ποτέ δεν το κάνεις, ελπίζουμε).


Ένας ευαίσθητος σύντροφος ξέρει πότε δεν είσαι καλά, σε σκέφτεται και είναι πάντα πρόθυμος να μιλήσει για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί. Αυτά ανήκουν στα συν του. Στα πλην του θα βρεις, το πόσο εύκολα μπορείς να τον πληγώσεις τα συναισθήματα, πόσο προσωπικά μπορεί να πάρει την οποιαδήποτε πρόταση χωρίς να μοιράζεται τη δυσαρέσκεια τους μέχρι να στο αναφέρει από το πουθενά. Κάποιες φορές έχει κάποια βάση η δυσαρέσκεια του με αυτό που του είπες, αλλά κάποιες άλλες μπορεί να είναι απλώς ένα αστείο που θα έκανες με τους φίλους σου και δεν θα παρεξηγούνταν κανείς.


Ενώ έχεις κι εσύ τα δίκια σου, ο σύντροφός σου δεν έχει επιλέξει να είναι ευαίσθητος-έτσι γεννήθηκε. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτά που είναι καλύτερα να αποφεύγεις.


Μην τον προκαλείς όσον αφορά την ευαισθησία του
Είναι σαν να λες σε μία νευριασμένη κοπέλα «Έχεις τα ρούχα σου;». Θεωρείται επικριτικό και μπορεί να τον πληγώσεις. Για παράδειγμα αν σχολιάσεις μία συμπεριφορά του λέγοντας του ότι τα παίρνει όλα πολύ προσωπικά, προετοιμάσου για τσακωμό.


Περιόρισε λίγο το –μαύρο- χιούμορ σου
Τώρα που διαβάζεις σκέφτεσαι «Ούτε μία πλάκα δεν μπορούμε να κάνουμε;». Φυσικά και μπορείς να αστειεύεσαι με το σύντροφό σου, απλώς πρέπει να δουλέψεις λίγο τον τρόπο που τα λες. Η σάτιρα εύκολα παρερμηνεύεται.


Αν θέλει να κλάψει, να είσαι άνετη
Οι άντρες δεν κλαίνε και άλλα τέτοια στερεότυπα είναι απομεινάρια του Μεσαίωνα. Όσα συναισθήματα έχεις εσύ όταν βλέπεις τον Τιτανικό ή το Χάτσικο, άλλα τόσα έχει και αυτός. Πόσο μάλλον αν είναι ευαίσθητος.


Απόφυγε τα θέματα που τον προκαλούν
Μην ξύνεις πληγές. Αν δεν θέλει να μιλήσει για τους γονείς του, μην τον πιέζεις. Ωστόσο, αν περνάει καιρός και το αποφεύγει, φέρε το ομαλά στην κουβέντα μήπως κλάψει και το βγάλει από μέσα του.


Μη βιάζεσαι
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αναποφάσιστοι, αλλά οι ευαίσθητοι τείνουν να είναι περισσότερο. Αυτό συμβαίνει γιατί, όταν επεξεργάζονται τις πληροφορίες που τους έχεις δώσει, το κάνουν λίγο πιο αναλυτικά από τους άλλους. Αντί να τον πιέζεις, λοιπόν, δώσε του χρόνο να αποφασίσει και ίσως την επόμενη φορά να νιώθει πιο σίγουρος.


Άσ’τον να κοινωνικοποιηθεί μόνος του
Σαν τα σκυλιά ένα πράγμα. Αν πάρεις ένα σκυλί αγκαλιά και το βάλεις με το ζόρι δίπλα από ένα άλλο, δεν θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν το αφήσεις να πάει μόνο του,ίσως αποκτήσει έναν καινουριο φίλο. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι στις κοινωνικές τους συναναστροφές δρουν σαν τα σκυλιά. Χρειάζεται πρώτα να νιώσουν οικειότητα και μετά ανοίγονται.


Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σου θα ανταλλάξει πέντε κουβέντες παραπάνω πες του μπράβο αντί να του πεις ότι ήταν σαν να έχεις φέρει το ντροπαλό σου παιδί μαζί.


Μην του λες να συνέλθει
Ή να ξεκολλήσει. Μπορεί εσένα να σου φαίνεται εκείνη τη στιγμή απαθής ή στην κοσμάρα του ή απόμακρος, αλλά αυτός σκέφτεται χίλια-δυο πράγματα. Κάνε εσύ αυτό που θες να κάνεις και μόλις αντιληφθεί κίνηση στο χώρο, θα αλληλεπιδράσει.


Πρόσεχε πώς τον κριτικάρεις
Δεν είναι κακό να θέλεις να γίνει ο σύντροφός σου καλύτερος. Απλώς θυμήσου πριν πεις αυτά που έχει να του πεις, να του τονίσεις ότι έχεις καλές προθέσεις και ότι θέλεις το καλύτερο γι’ αυτόν. Ωστόσο πρέπει να προσέξεις και αυτό που θα πεις μετά, για παράδειγμα, δεν μπορείς να πεις: «Έχω καλές προθέσεις, αλλά είσαι λουκουμάς».


Θυμήσου ότι δεν είναι επικριτικοί
Αν σου πει ότι σήμερα δεν φαίνεσαι καλά ή ότι φαίνεσαι λυπημένη, δεν το κάνει για να ξεκινήσει τσακωμό. Η παρατήρηση είναι συνδεδεμένη με την προσωπικότητα των ευαίσθητων ανθρώπων.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.