Header Ads

Πάνω που μάθαμε τι είναι το ghosting έρχεται το haunting


Χάριν επικοινωνίας έχουμε εφεύρει μία λέξη για κάθε χαρακτηριστικό συμπεριφορά ή οτιδήποτε συνδέεται με ένα σεβαστό σύνολο ανθρώπων. Όχι εμείς, οι Αμερικάνοι. Κάπως έτσι βάλαμε ταμπέλες στα πάντα, κακώς μεν, αλλά σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε συμπεριφοριστική προσέγγιση της κοινωνίας.


Στο εδώλιο του in2life έχει κάτσει το freckling, το ghosting και τώρα έρχεται η σειρά του haunting. Haunting σημαίνει στοιχειώνω ενώ ghosting σημαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, «συμπεριφέρομαι σαν φάντασμα».


Προφανώς λοιπόν, όπως και στον υπερφυσικό κόσμο, το να σε στοιχειώνει κάποιος είναι ακραία χειρότερο από το να υπάρχει απλά χωρίς να τον βλέπεις. Τι σημαίνει όμως στη γλώσσα των σχέσεων και των ραντεβού να σε στοιχειώνει κάποιος;


Ας θυμηθούμε πρώτα τι σημαίνει ghosting: Η εξαφάνιση με σκοπό τη διακοπή μίας σχέσης – ο φόβος του να αντιμετωπίσεις κάποιον που πέρασες καλά, επειδή δεν θες τίποτα άλλο. Αυτός που σου κάνει ghosting λοιπόν, αποφασίζει να σταματά να σου απαντά σε κλήσεις και μηνύματα, έτσι ξαφνικά. Στο haunting, σταματάει να σου απαντά σε κλήσεις και μηνύματα για κάποιες λίγες μέρες, και μετά ξαφνικά εμφανίζεται έχοντας μαζί σου τις επαφές που έχεις με κάποιον γνωστό που συναντάς στο στέκι σου και λέτε ένα «γεια». Σε στοιχειώνει κανονικά.


Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα καταλάβω ότι μου κάνουν haunting;


Λίγες μέρες αφού εξαφανιστεί θα αρχίσεις να βλέπεις αυτά τα σημάδια:


#1 Βλέπει τα στόρι σου


Το haunting ξεκινά με αυτόν τον ιδιοφυή τρόπο: Βλέπει τα στόρι σου στο Instagram ή στο facebook. Σαν να σου λέει: «Μπορεί να εξαφανίστηκα, αλλά είμαι ακόμα εδώ». Αν είχε κάνει απλό ghosting δεν θα έμπαινε ούτε στα stories σου, γιατί ένα φάντασμα που σέβεται τη διαφάνειά του, το κάνει πράξη. Ένα δαιμόνιο πάλι, θα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να σε τρομοκρατήσει.


#2 Σου έκανε ghosting αλλά θα είναι σαν να μην σου έκανε


Ξάφνου, άρχισε να κάνει σχόλια, να πατάει like, σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα. Ωστόσο δεν είναι ότι σε παρακολουθεί, γιατί αν ήθελε να σε παρακολουθήσει, θα φρόντιζε να μην το αντιληφθείς. Στο haunting θέλει να σε τρομοκρατήσει, να σε προβληματίσει, να σκεφτείς «Δεν καταλαβαίνω, τι γίνεται;»


Το σκεπτικό στο haunting είναι ένα: Οι κοινοί μας γνωστοί πιστεύουν ότι έχουμε μία καλή σχέση – από τα social media – ενώ στην πραγματικότητα ο θύτης εξαφανίστηκε χωρίς προειδοποίηση και το τσατ μεταξύ θύτη και θύματος έχει πιάσει αράχνες. Παράσταση για ένα ρόλο.


#3 Έμμεση επικοινωνία

Έστω ότι αυτός που σου έκανε haunting συχνάζει στο στέκι σου ή είναι συνάδελφός σου. Θα φροντίσει  να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πώς; Θα φροντίσει να κάτσει σε σημείο όπου θα μπορείτε να έχετε οπτική επαφή. Θα περάσει από δίπλα σου. Θα σου χαμογελάσει σαν να φλερτάρετε από την αρχή – μην πέσεις στην παγίδα.


#4 Τελικά, επικοινωνούν

Το τελειωτικό βήμα ενός ανθρώπου που κάνει haunting είναι, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα- ας πούμε ένα μήνα- η ανταλλαγή μηνυμάτων. Ξαφνικά, δηλαδή όχι και τόσο ξαφνικά, στέλνουν ένα χαλαρό μηνυματάκι κατά προτίμηση την ώρα που σουρουπώνει. Κάτι του στυλ «Πού ‘σαι συ τι κάνεις;».


Αν δεν πάθεις σχιζοφρένεια μετά από όλη αυτήν τη συμπεριφορά, αναρωτιέσαι αν κατάλαβες κάτι εσύ λάθος, ανατρέχεις στα παλιότερα μηνύματα μήπως και κατανοήσεις αυτή τη συμπεριφορά.


Γιατί το κάνουν;


Αυτό είναι λίγο περίπλοκο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό:


Η καλύτερη εκδοχή: Σε συμπαθεί, δε σε γουστάρει και νιώθει υπερβολικές τύψεις που εξαφανίστηκε. Θέλει να είστε φίλοι, όχι ζευγάρι, αλλά ντρέπεται να στο πει –γιατί πιστεύει ότι γουστάρεις- οπότε προσπαθεί να στο δείξει. Αυτή η εκδοχή είναι αληθινή στην περίπτωση που ο θύτης είναι ο υπερβολικά αμήχανος τύπος που ντρέπεται να παραγγείλει μέσω τηλεφώνου.


Η μέτρια εκδοχή: Δεν σε γουστάρει αρκετά, οπότε είπε να δοκιμάσει την τύχη του με μία άλλη που φλερτάρει. Τώρα γυρνάει αργά και στρατηγικά σε εσένα. Μη τσιμπήσεις.


Η χειρότερη εκδοχή: Είναι απλώς attention whore (επιζητά την προσοχή). Θέλει να έχει στρατιά θαυμαστών και πολλά likes οπότε και φέρεται με αυτόν τον τρόπο.


Σε καμία περίπτωση μη τσιμπήσεις. Εντούτοις μπορείς να έχεις και εσύ τη συμπεριφορά του θύτη σου. Αν δεν σου πέφτει βαρύ και δεν τον/την γουστάρεις ακόμη και αν βγάλεις όλα τα άλλα σου φαίνεται ενδιαφέρον άνθρωπος και είναι ο τύπος της καλύτερης εκδοχής, κράτα αυτήν την facebookική επαφή



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.