Header Ads

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια της Αθήνας


Για μερακλήδες.


Μιχάλης
Βαλαωρίτου 20, Χαλάνδρι




Κρατά για δεκαετίες ψηλά την ποιότητα του μπιφτεκιού του, προσφέροντάς το σε δύο βερσιόν: σπέσιαλ με ψιλοκομμένη ντομάτα και σκέτο με τηγανιτές πατάτες. Και οι δύο τους είναι υπέροχες, ενώ τα κλασικά συνοδευτικά – χόρτα, κολοκυθάκια τηγανιτά, τυροπιτάκια, 2-3 σαλάτες και τζατζίκι – ολοκληρώνουν την παραδοσιακή γευστική εμπειρία. Για ένα πλήρες γέυμα, με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.


Ηλίας
Αμυκλών 29, Χαλάνδρι


Ακόμα μια παλιά αστική ταβέρνα στο Χαλάνδρι, ο Ηλίας φημίζεται για τα μαγειρευτά του αλλά και για το θηριώδες μοσχαρίσιο μπιφτέκι του, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά με ψιλοκομμένη ντοματούλα και πιπεριά. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε την μικρότερη μερίδα των τριών τεμαχίων με τηγανιτές πατάτες. Το συνοδεύουν ωραία βραστά χόρτα και παντζάρια, και χειροποίητο τζατζίκι.


Χρήστος
Δουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι




Η Αγία Τριάδα του μπιφτεκιού στο Χαλάνδρι κλείνει με το εξοχικό κέντρο του Χρήστου, επίσης χρόνια στο μπιφτεκο-κουρμπέτι. Με μεγαλύτερο, άνετο χώρο και παιδική χαρά, ο Χρήστος σερβίρει το ζουμερότατο μπιφτέκι του σε γενναία μερίδα με ψιλοκομμένη ντοματούλα, ωραία μπαχαρικά και άψογα ψημένο. Συνοδεύεται ωραιότατα με αλοιφές από το μενού (τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα κ.α.), τηγανιτές πατάτες, χωριάτικη σαλάτα και βαρελίσιο κρασί – 20€/ άτομο.


Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη




Η αγαπημένη ταβέρνα της Νέας Σμύρνης πέρα από νοστιμότατα ψητά σχάρας σερβίρει και εξαιρετικό, γενναίο μπιφτέκι σε τρεις εκδοχές: γεμιστό, κοτόπουλο, μοσχαρίσιο. Και οι τρεις είναι νοστιμότατες, ψημένες άριστα και με σωστή αναλογία μπαχαρικών, ενώ συνοδεύονται με μπόλικες φρεσκοκομμένες πατάτες. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.


Juicy Grill
Κεραμεικού 2, Χολαργός




Ο λόγος που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία στα burger του, είναι φυσικά το πόσο νόστιμο, ζουμερό, μυρωδάτο και καλοψημένο μπιφτέκι έχει. Χαιρόμαστε που μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο σε μερίδα “Loco Moco” με τηγανιτό αυγό και σάλτσα mama’s. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα στα 15€, με μπύρα.


Μπάμπης
Λ. Αμφιθέας 73, Π. Φάληρο




Η… μπιφτεκοφήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Αττική. Πλάθει και ψήνει από το 1967 ζουμερότατα και μυρωδάτα μπιφτέκια με την ίδια μυστική συνταγή, άψογη ισορροπία αλατιού και μπαχαρικών που αναδεικνύουν τη γεύση, και με κρέατα που έρχονται καθημερινά στην ταβέρνα και κόβονται εδώ. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 15€/ άτομο με κρασί.


Το Λυχνίον
Λ. Ριανκούρ 17, Αμπελόκηποι




Μια μονοκατοικία σε μια ήσυχη γειτονιά των Αμπελοκήπων, όχι μακριά από την πιάτσα της Πανόρμου βγάζει από τη σχάρα της δεκάδες νόστιμα καλούδια, όμως αξίζει εύσημα για το σπέσιαλ μπιφτέκι της: χορταστικό και τρυφερότατο, με ψιλοκομμένη ντοματούλα, εξωτερικά ξεροψημένο και μέσα μαλακό, να λιώνει στο στόμα. Ο λογαριασμός για ένα σούπερ γεύμα, με κέρασμα, στα 10-12€/ άτομο.


Το Κοχύλι
Αγίου Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός




Συγκλονίζει εδώ και χρόνια τον Κορυδαλλό, με το ασυναγώνιστο για την περιοχή (και κορυφαίο στην Αθήνα) μπιφτέκι του, το οποίο τυλίγει αλλά και σερβίρει σε μερίδα των τριών τεμαχίων, με σάλτσα, ντομάτα, κρεμμυδάκι και δύο πιτούλες κομμένες. Η γοητεία του μινιμαλισμού. Ο λογαριασμός στα 10€/ άτομο, με μπύρα.


Η Καντίνα
Καραγιώργη Σερβίας 2, Αθήνα


Μια καλά κρυμμένη καντίνα με τρομερή θέα στην πόλη, στον ένατο όροφο μιας πολυκατοικίας, σερβίρει λαχταριστά και ζουμερά μπιφτεκάκια, τα οποία συνδυάζονται ωραιότατα με φρεσκοκομμένες πατάτες. Αυτά αρκούν. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 10€/ άτομο με μπύρα.


Νικόλας Γεωργιακώδης



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.