Header Ads

Στο Chefi του Χαλανδρίου θα φας σωστό κρέας


Το Chefi μπορεί να το θυμάσαι ως fine dining εστιατόριο, με γκουρμέ δημιουργίες, λίγο off χαλανδριώτικης πιάτσας, με την κουκλίστικη αυλή του κρυμμένη πίσω από φουντωτές φυλλωσιές σε ένα ήσυχο στενάκι. Και εκεί παραμένει, πλέον όμως ως Chefi Grill, με εντελώς διαφορετικό μενού, εμφανή αγάπη για το κρέας και τις «ψαγμένες» κοπές του, και πολύ χαμηλότερες τιμές.


Στον ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό του χώρο, με τα ξύλινα πατώματα, τους κόκκινους τοίχους και το πρωτότυπο graffiti με τους «καπνούς» που βγαίνουν από την κουζίνα, πιάνουμε τραπεζάκι απαλλαγμένο από πραγματικό καπνό. Όσο, δε, τα ηλιόλουστα μεσημέρια ακόμα καλά κρατούν, δυνατή υποψηφιότητα θέτουν και η αυλή και το φωτεινό αίθριο.



Το μενού είναι μικρό αλλά θαυματουργό, με έμφαση όπως είπαμε στο κρέας: Πικάνιες, black angus και rib eye steaks πρωταγωνιστούν στα κυρίως πιάτα. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες επιλογές για vegetarians, σαν το εξαιρετικό ριζότο «χωριάτικη σαλάτα» που δοκιμάσαμε (στα 9,50€), με ψιλοκομμένη ντοματούλα, ελιές, φέτα και κρέμα δυόσμου, το οποίο μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις.



Το ίδιο και το ζουμερότατο burger με μπιφτέκι black angus (14€), που ήρθε medium-well όπως το ζητήσαμε, συνοδευμένο από κριτσανιστές πατατούλες και ωραία σως Madeira. Το rib eye μόνο είχε περιθώρια βελτίωσης, καθώς αν και ήρθε medium όπως ζητήθηκε, ήταν ελαφρώς σκληρότερο απ’ όσο θα θέλαμε. Ωραία ιδέα ήταν η κρητική Caesar σαλάτα (8,50€) με την οποία ξεκινήσαμε: φινόκιο, ξινόμηλο, ντοματίνια, κρουτόν, dressing ξινομυζήθρας, και απάκι κοτόπουλο έδεναν ωραία μεταξύ τους. Για το κλείσιμο, δοκιμάσαμε μία φανταστική Tropical Pavlova (7€) με κρέμα passion fruit.



Θετικές εντυπώσεις μας άφησε και η λίστα κρασιών που περιλαμβάνει ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, κάποιες από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι (4€). Εμείς αγαπήσαμε το ροζέ Idaia Winery Grenache Rouge από την Κρήτη (19€ η φιάλη).


Το Chefi θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 19.00 και τις Κυριακές από τις 13.00 το μεσημέρι.


Ηρώ Κουνάδη



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.