Header Ads

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας, η απόλυτη συνταγή


Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με κάρυ, πιπερόριζα (τζίντζερ) και γάλα καρύδας θα σας ξετρελάνει. Χρησιμοποιήστε ένα γουόκ για το ψήσιμο και θα με θυμηθείτε.


Βάζουμε σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, και τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σωτάρουμε ελαφρά να πάρει χρώμα.


Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα.


Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάστα κάρρυ, το μισό γάλα καρύδας με την σώγια σως και την πιπερόριζα. Αν δεν έχουμε πιπερόριζα, μπορούμε να βάλουμε ένα πολύ μικρό τσίλι κομμένο σε πολύ λεπτά κομμάτια.


Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά για να βγάλουν αρώματα.


Προσθέτουμε ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλό μας είναι μαλακό.


Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό (ή εναλλακτικά μαϊντανό ή φύλλα κορίανδρου)  και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.


Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.


Σερβίρουμε το αρωματικό κοτόπουλο μας με το ρύζι του και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα. Στολίζουμε αν θέλουμε το πιάτο με φέτες από λεμόνι ή λάιμ.


Καλή όρεξη!
 


Συμβουλή:


Η κανονική συνταγή γίνεται με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ο οποίος είναι πρακτικά ένα ξαδερφάκι του μαϊντανού.


Αυτό το ξέρατε;


Οι Ινδοί έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το κόλιαδρο και τον χρησιμοποιούν σε πολλές συνταγές τους. Ετσι, τα φρεσκοκομμένα φύλλα του κόλιανδρου είναι γαρνιτούρα σε πολλά Ινδικά πιάτα. Επειδή η θερμότητα μειώνει τη γεύση του, τα φύλλα του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται συχνά ωμά ή προστίθενται στο πιάτο αμέσως πριν από το σερβίρισμα, όπως στη συνταγή μας. Ομως στις συνταγές της Ινδίας και της Κεντρικής Ασίας, τα φύλλα κόλιανδρου χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ποσότητες και ψήνονται έως ότου μειωθεί η γεύση τους.
 



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.