Header Ads

Πέντε τέλειες ταβέρνες για όλη την οικογένεια


Καθαρό περιβάλλον, νόστιμα πιάτα, ιστορία δεκαετιών στο καλό φαγητό και καλές τιμές. Πέντε οικογενειακές ταβέρνες για τις πιο «μαμ» εξορμήσεις της φαμίλιας.


Μανώλης
Σάμου 1, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ: 2106824342




Λειτουργεί στο Πολύδροσο απ’ το 1977, και συνεχίζει να κρατά ψηλά τον πήχη σε γεύση, εξυπηρέτηση, οικεία ατμόσφαιρα και οικονομία. Ο Μανώλης αγαπά την σχάρα από την οποία βγάζει όλα τα κλασικά μιας παραδοσιακής ταβέρνας – μπιφτέκια, μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες, εξαιρετικά παϊδάκια – αλλά εκτός από κρεατικά το μενού περιλαμβάνει και φρέσκο ψάρι, κάποια μαγειρευτά τα μεσημέρια, χειροποίητες πίτες και ωραιότατα γλυκά τα οποία συνήθως έρχονται κερασμένα. Η σάλα του είναι άνετη και μεγάλη, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 15€/ άτομο με κρασί.


Στέλιος
Λεωφ. Ιωνίας 198, Άλιμος, τηλ: 210 9819014




Χωριάτικη ταβέρνα με επίσης ιστορία δεκαετιών, ο Στέλιος ξέρει από καλό κρέας, διαθέτει όμορφο και καθαρό περιβάλλον για οικογένειες, με άνετα τραπεζοκαθίσματα και παραδοσιακές, σπιτικές γεύσεις. Ο κατάλογος χωρίζεται σε κατηγορίες κρεατικών – χοιρινό, αγριογούρουνο, κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι – και περιλαμβάνει τα κλασικά ορεκτικά μιας ταβέρνας σε ικανοποιητική απόδοση: δοκιμάστε σαγανάκι, κολοκυθάκια βραστά, λουκάνικο χοιρινό και τζατζίκι. Από της ώρας, τα παϊδάκια είναι ό,τι πρέπει για τη μέση, το ίδιο και οι XXL χοιρινές μπριζόλες. Επίσης ωραίο και ζουμερό το συκώτι, σερβιρισμένο με φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με κερασμένο γλυκό του κουταλιού με γιαούρτι ή λουκουμάδες.


Μανάρας
Σταθμός Αφιδνών, τηλ: 2295 022213




Η τεράστια αυλή του τα καλοκαίρια είναι ότι πρέπει για παιδάκια (και για παϊδάκια). Μια εκδρομή στης Αφίδνες λοιπόν επιβάλλεται στον Μανάρα, αυτήν την εξοχική ταβέρνα με τα λουκούλεια γεύματα, η οποία αποτελεί σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες στα βόρεια. Στα του μενού, το τηγανόψωμο έρχεται ζεστό ζεστό και λαχταριστό, ανοίγοντας τον δρόμο για άγρια χόρτα, χωριάτικη, πατάτες τηγανιτές, κοντοσούβλι must, μοσχαρίσια μπιφτέκια, σαγανάκι, σπαλομπριζόλα και ψαρονέφρι με πατάτες. Οι μερίδες του είναι μεγάλες, έχετέ το κατά νου. Ο λογαριασμός έρχεται στα λογικά 15€/ άτομο με κρασί για ένα χορταστικότατο γεύμα.


Το Βραστό
Ρόδων 3, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 3776




Σαράντα χρόνια πιστή στην παραδοσιακή γαστρονομία στο Χαλάνδρι, αυτή η ταβέρνα σε μια ήσυχη περιοχή έγινε δημοφιλής για την βραστή κρεατόσουπα, όμως ο κατάλογός της ενισχύθηκε στο πέρασμα του χρόνου για να μπορούμε να απολαύσουμε ένα σωρό λουκούλεια… πιάτα. Εδώ θα δοκιμάσετε ωραία φακοσαλάτα, κεφτεδάκια με την κλασσική συνταγή της μαμάς, φρέσκια κοτόπιτα, μπιφτέκια, χοιρινή μπριζόλα, σουβλάκι κοτόπουλο, χοιρινό στη γάστρα μαριναρισμένο με χυμό πορτοκαλιού, μέλι και μυρωδικά, φρικασέ, κοκκινιστό και μοσχαροκεφαλή ήτοι μάγουλο και γλώσσα σιψοψημένα με αλατοπιπέρο, αν είστε μερακλήδες. Για τους θερινούς μήνες διαθέτει παιδότοπο, ενώ ο εσωτερικός του χώρος είναι καθαρός και με καλό εξαερισμό. Ο λογαριασμός έρχεται στα 20€/ άτομο με κρασί.


Λουιζίδης
Ερμού 2, Πλατεία Βουλιαγμένης, τηλ: 2108960591




Η παλαιότερη ταβέρνα της περιοχής σερβίρει μαμαδίσιο φαγητό από το 1961, σε καθαρό περιβάλλον και στην όμορφη λουλουδιαστή του βεράντα τους θερινούς μήνες. Στον κατάλογο βρίσκουμε παραδοσιακά μαγειρευτά, όπως μουσακά, σουζουκάκια με ρύζι, μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες, γεμιστά, ντολμαδάκια και παστίτσιο, σαλάτες όπως χόρτα βραστά, χωριάτικη κ.α. και ωραία ψητά της ώρας από στεριά και θάλασσα: κοτόπουλο φιλέτο ή σουβλάκι, σαρδέλες σχάρας, ξιφίας φιλέτο, χοιρινή μπριζόλα κ.α. Ωραία και τα θαλασσινά μεζεδάκια του όπως το χταποδάκι και ο γαύρος μαρινάτος. Για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί, κερασμένο χαλβά σπιτικό και φρουτάκι υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο.


Νικόλας Γεωργιακώδης



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.