Header Ads

Πώς να απορρίψεις κάποιον ευγενικά


Στο σχολείο για να πεις «όχι» στο συμμαθητή που σε γούσταρε, το έλεγες δια αντιπροσώπου. Έστελνες μία φίλη σου και καθάριζε για εσένα. Υποθέτουμε ότι εσύ που διαβάζεις τώρα δεν πας σχολείο και –ελπίζουμε- δεν έχεις σκοπό να δώσεις χυλόπιτα με ντελίβερι. Κανείς δεν θέλει να μπει σε αυτήν την διαδικασία, πόσο μάλλον αν το άτομο που κάνει την ερωτική εξομολόγηση είναι φίλος ή ακόμη και αν σου είναι απλώς συμπαθής.


Τρεις είναι οι πρώτες προσεγγίσεις που σου έρχονται στο μυαλό: Η πρώτη είναι να εξαφανιστείς. Η δεύτερη είναι να του πεις ένα ειλικρινές-δεν έχω άλλη επιλογή-βγαλμένο από το ’40-ΟΧΙ. Η τρίτη είναι να του πεις ότι δεν του αξίζεις ή ότι δεν φταίει αυτός. Ανάθεμα σε αυτόν που είπε ότι η πρώτη σκέψη είναι και η σωστή. Καμία από τις παραπάνω σκέψεις δεν είναι σωστές.


Ευγένεια-Αμεσότητα-Ειλικρίνεια
Αυτό πρέπει να γίνει μότο σου από εδώ και στο εξής όταν αναγκάζεσαι να ραγίσεις την καρδιά κάποιου. Ξεκινάμε με την ειλικρίνεια: Πριν απορρίψεις κάποιον πρέπει να είσαι ειλικρινής και στον εαυτό σου, ενίοτε μας ελκύουν άνθρωποι αλλά κολλάμε σε επιφανειακά χαρακτηριστικά όπως το επάγγελμα ή το ύψος. Αλλά, υπάρχουν και οι φορές που βλέπεις από την αρχή ότι αυτό μεταξύ σας δεν θα δουλέψει. Τώρα που τα ξεκαθάρισες μέσα σου και ήσουν ειλικρινής με τον εαυτό σου, πρέπει να γίνεις ειλικρινής και απέναντι στον βαριόμοιρο. Μην διανοηθείς και βγεις μαζί του επειδή σε έπιασαν οι ευγένειες σου, θα χάσετε και οι δύο το χρόνο σας. Αν έχεις σχέση πες το αμέσως. Ειλικρινές, ευγενικό, άμεσο.


Και πώς θα το αιτιολογήσω;
Δεν χρειάζεται να δώσεις κάποια εξήγηση. Μπορείς να αναφέρεις πόσο σε κολακεύει, αλλά ότι δεν νιώθεις κάτι ερωτικό. Ακούγεται λίγο σκληρό, αλλά σκέψου ότι και το τσιρότο είναι καλύτερα να το βγάζεις απότομα. Μην προσπαθήσεις να το πεις έμμεσα, δεν πιάνει συνήθως, γιατί λόγω της συναισθηματικής φόρτισης αρνούνται να το πιστέψουν.


Συμπεριφέρσου όπως θα ήθελες να σου συμπεριφερθούν
Είπαμε, το σκέτο και σκληρό ΟΧΙ ακούγεται κάπως. Επίσης, δεν χρειάζεται να προσβληθείς ή να αηδιάσεις, εκτός κι αν σε προκάλεσε. Είναι κολακευτικό να σε ζητάνε σε ραντεβού, και θέλει θάρρος, οπότε τουλάχιστον δείξε την εκτίμησή σου. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι αν έχετε κοινές παρέες, δεν είναι ευγενικό να τον κάνεις ρόμπα.


Μίλα στο α’ ενικό πρόσωπο
Αν τελικά αποφασίσεις να  πεις σε κάποιον για ποιο λόγο τον απορρίπτεις, μην αρχίσεις να του λες για τα αρνητικά του. Δεν θα ξαναζητήσει ποτέ σε καμία να βγουν ραντεβού. Αντ’ αυτού μπορείς να πεις:
– Δεν σε βλέπω ερωτικά, σόρι
– Περνάω ωραία όποτε τα λέμε, αλλά δεν νιώθω ότι υπάρχει χημεία
– Έχω επικεντρωθεί στην προσωπική μου εξέλιξη, δύσκολη εποχή για πρίγκιπες
– Πιστεύω ότι είσαι ωραίος τύπος, αλλά όχι αυτό που ψάχνω.


Κάνε σωστό ξεκαθάρισμα
Αφού κάνετε αυτήν την άβολη κουβέντα, πρέπει να έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι, με καμία Παναγία. Μην κρατάς καβάτζες. Απαγορευτική ατάκα σε αυτήν την περίπτωση είναι : «Δεν σε ξέρω, γιατί δεν γνωριζόμαστε πρώτα;». Άσε τον άνθρωπο ήρεμο, το μόνο που μπορείς να πεις –αν το εννοείς- είναι, αν θέλει, θα χαιρόσουν αν γινόσασταν φίλοι όταν είναι έτοιμος.


 



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.