Header Ads

Πώς θα σταματήσεις να δίνεις περισσότερα απ’ όσα παίρνεις


Το πρόβλημα του πάρε-δώσε στις σχέσεις δεν το αντιμετωπίζεις μόνο εσύ. Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει ή βιώνουν μία τέτοια σχέση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει. Κάποιοι έχουν μάθει έτσι από τις οικογένειες τους, κάποιοι δεν γουστάρουν τόσο πολύ όσο το ταίρι τους και κάποιοι μπορεί να περνάνε μία φάση στρες.


Το πρόβλημα δεν είναι γιατί το κάνει ο σύντροφός σου. Το θέμα είναι γιατί το αφήνεις εσύ να συμβεί και πώς ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι δεν θα έπρεπε να κάνεις τα παρακάτω λάθη;


-Έχεις γίνει ειδική στο να γεμίζεις τα κενά στη σχέση σου
-Προγραμματίζεις όλες τις εξόδους και τις δραστηριότητες σας
-Προτείνεις συνέχεια νέα και δημιουργικά πράγματα
-Τον προσεγγίζεις μόνο εσύ είτε σεξουαλικά είτε για να καθίσετε αγκαλιά
-Φτιάχνεις πάντα εσύ σέξι ατμόσφαιρα με κεριά, δείπνο κλπ
-Όταν νιώθεις την ανάγκη να επικοινωνήσετε, μιλάς περισσότερο από τον σύντροφό σου
-Αισθάνεσαι νευρικότητα όταν ο σύντροφός σου κάνει μεγάλες παύσεις και τον ρωτάς τι σκέφτεται.


Μπες στη θέση του
Οι άνδρες νιώθουν όμορφα για τον εαυτό τους όταν αναλαμβάνουν ευθύνες και είναι δραστήριοι. Ο λόγος που επιθυμούν να αναλάβουν ευθύνες είναι περίπλοκος, αλλά, γενικά είναι σημαντικό γι’ αυτός. Επομένως, όταν δεν του δίνεις την ευκαιρία να το κάνει αυτό, αισθάνεται υποταγμένος.


Στην αρχή της σχέσης αυτό δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμο γιατί αρέσει και στους δύο αυτή η κατάσταση. Στη γυναίκα αρέσει το γεγονός ότι έχει την ωστότέλεια σχέση και στον άντρα ότι έχει μία γυναίκα δίπλα του που τον γουστάρει τόσο. Στην πορεία, ανακαλύπτετε και οι δύο ότι δεν σας ταιριάζει αυτό. Εσύ έχεις αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις της σχέσης και εκείνος δεν έχει λόγο πουθενά. Σε αυτό εν μέρει έχεις «βάλει και εσύ το χέρι σου» επειδή δε συγκρατήθηκες στην αρχή.


Σταμάτα να πιστεύεις ότι η αγάπη είναι κάτι που κερδίζεται
Πολλοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αγάπη είναι κάποιο έπαθλο που πρέπει να κατακτήσεις. Αλλά η αγάπη δεν είναι κάτι που μπορείς να χτίσεις μόνη σου, όσο κι αν φοβάσαι ότι αν δεν κάνεις τίποτα θα ισοπεδωθούν όλα. Με το να γεμίζεις τα κενά μόνη σου κα διαρκώς, καταφέρνεις τελικά να επωμίζεσαι εσύ όλο το βάρος της σχέσης.


Τι μπορείς να κάνεις
1. Στο τέλος κάθε μέρας, κάνε μία λίστα με όλες τις φορές που γέμισες τα κενά της σχέσης. Χρησιμοποίησε αυτή την λίστα σαν υπενθύμιση του τι δεν πρέπει να κάνεις.


2. Δώσε στον σύντροφό σου την ευκαιρία να αναλάβει δράση. Πάτα παύση σε μία συζήτηση σας και άσε τον σύντροφό σου να μιλήσει ή να αλλάξει θέμα, αν θέλει. Δώσε του την ευκαιρία να σε αποπλανήσει. Αν σε ρωτήσει τι θα κάνετε αυτό το σ/κ, πες του να σκεφτεί κάτι και να σ’ το κάνει έκπληξη.


3. Γέμισε τη ζωή σου με δραστηριότητες που σε ικανοποιούν, για να μην έχεις συνέχεια προτεραιότητα τη σχέση σου. Είναι αυτό γυμναστήριο; Είναι μαθήματα μαγειρικής; Είναι το dungeons and dragons; Κάνε κάτι που να σου αρέσει, χωρίς να σκέφτεσαι ότι τον αφήνεις μόνο του.


4. Μίλα στο σύντροφό σου γι’ αυτό. Πες του ότι έχεις την τάση να τα δίνεις όλα σε μία σχέση, αλλά ότι δεν καταλαβαίνεις πως το κάνεις. Πες του να σε βοηθήσει να το περιορίσεις και να σου το υπενθυμίζει όποτε πας να το κάνεις.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.