Φυσιολογικός τοκετός ακόμα και μετά από καισαρική τομή
Η φυσιολογική γέννηση μετά από καισαρική τομή, επίσης γνωστή ως τομή C, στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θεωρείται πλέον αδύνατη. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών ενθαρρύνει τις γυναίκες, με ιστορικό καισαρικής τομής και εκείνες που έχουν συλλάβει μέσω υποβοηθούμενων τεχνικών, να γεννήσουν κανονικά.
Το άρτια καταρτισμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ο ιατρικός εξοπλισμός υψηλού επιπέδου και τα αναλγητικά το έχουν καταστήσει δυνατό.
Η διατήρηση της κατάλληλης αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η ενεργή άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση των ευκαιριών για φυσιολογικό τοκετό.
Η φυσιολογική γέννηση μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση και μετά από καισαρική τομή είναι πλέον συχνή ακόμη και σε γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω.
Η καισαρική τομή αυξάνεται σε ποσοστά στα νοσοκομεία. Ο λόγος είναι ότι συνήθως, οι γυναίκες που γεννούν για πρώτη φορά δεν προσπαθούν σωστά κατά τη διάρκεια του τοκετού και επιπλέον υπάρχουν αρκετές γυναίκες που δεν επιθυμούν να υποστούν τον πόνο του τοκετού για μεγάλο χρονικό διάστημα και προτιμούν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή.
Οι γιατροί θα πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην παροχή συμβουλών, να ενθαρρύνουν και να επιτρέπουν στις γυναίκες ασθενείς να έχουν δίκαιες πιθανότητες να γεννήσουν φυσιολογικά στην επόμενη εγκυμοσύνη.
Οι εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι και οι τρόποι διαχείρισης του πόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τον φυσιολογικό τοκετό. Μπορούν να γίνουν καλύτερες προσπάθειες εάν υπάρχουν κατ’ οίκον γιατροί κατάλληλα εκπαιδευμένοι ώστε να μπορούν να χειριστούν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και ηλεκτρονικές οθόνες εμβρύου που θα βοηθούν να παρακολουθείται επαρκώς η κίνηση του εμβρύου για να αποφευχθεί η εμβρυϊκή δυσφορία.
Πολλές φορές, όταν υπάρχουν μικρές ενδείξεις για δυσφορία στο μωρό και στη μητέρα, η δοκιμή του φυσιολογικού τοκετού εγκαταλείπεται από γιατρούς ή ασθενείς.
Σε πολλές περιπτώσεις, όταν οι γυναίκες δεν μπορούν να ανεχθούν τους πόνους ή δεν έχουν υπομονή – προσφέρεται επισκληρίδιος αναλγησία και συμβουλεύονται οι γυναίκες και ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε φυσιολογικό τοκετό.
Η επισκληρίδιος εμποδίζει τους νευρικούς παλμούς από τα χαμηλότερα τμήματα της σπονδυλικής στήλης. Ο στόχος μιας επισκληριδίου είναι να παράσχει αναλγησία ή ανακούφιση πόνου, αντί για αναισθησία, που οδηγεί σε πλήρη έλλειψη αίσθησης.
Δεν είναι δύσκολο να γίνει φυσιολογικός τοκετός μετά από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Αυτό που κάνει την καισαρική τομή ένα θέμα επιλογής είναι ότι η οικογένεια είναι ανήσυχη, έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήματα για να συλλάβουν και επίσης οι δεύτερες ευκαιρίες ίσως φαντάζουν λίγες και μακρινές.
Όσοι επιλέγουν την εγκυμοσύνη μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης τείνουν να είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και μπορεί να έχουν υψηλότερο ποσοστό επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της υπέρτασης. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ως λόγος για τον οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη ο φυσιολογικός τοκετός και πρέπει να τους συμβουλεύουν σύμφωνα με την περίπτωσή τους για να το θεωρήσουν σοβαρά ως επιλογή.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες δεν μπορούν να γεννήσουν κολπικά εκτός αν υπάρχει κίνδυνος ρήξης των ιστών σε γυναίκες που έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε καισαρική τομή.
Post a Comment