Header Ads

Πάμε μια βόλτα στο Θησείο;


Τουρίστες που στριμώχνονται, πλανόδιοι πωλητές να δίνουν τις απαραίτητες δόσεις φολκλόρ και δεκάδες σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος κάνουν το Θησείο μια γειτονιά τέλεια για να βολτάρεις.


Βόλτες στον ήλιο και την Ιστορία



Thiseio


Ξεκινάμε από την Αποστόλου Παύλου. Μακράν ένας από τους ωραιότερους – και ρομαντικότερους– πεζοδρόμους της πόλης. Η Ακρόπολη παρούσα σε κάθε βλέμμα, οι πλανόδιοι να δίνουν την απαραίτητη γραφικότητα και ένα ζωντανό «παζάρι» να οδηγεί και σε έναν από τους ωραιότερους λόφους που ακούει στο όνομα Πνύκα.



Apostolou Pavlou. Athens


Εκεί όπου δέσποζε το βήμα της Εκκλησίας του Δήμου, καθώς και κτίσματα όπως το Ιερό Διός Υψίστου και το Ηλιοσκόπιο του Μέτωνα, υψώνονται βράχια και καταπράσινες εκτάσεις ο, τι πρέπει για πικ νικ καιρού επιτρέποντος, παιχνίδι με τα πιτσιρίκια ή βόλτες με τους τετράποδους φίλους μας.


Λίγο έξτρα περπάτημα στα βόρεια, και ο δρόμος μας βγάζει στο λαοφιλές και αγαπημένο (μας) Αστεροσκοπείο. Πέρα από υπέροχη θέα, το Αστεροσκοπείο του Θησείου μας ανεβάζει στα… άστρα μέσα από ξεναγήσεις που διοργανώνει συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Δείτε τις προσεχείς εδώ και προετοιμαστείτε καταλλήλως. 



Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών


Ο λόφος της Πνύκας συνδέεται με τους λόφους του Φιλοπάππου (ή Μουσών) και των Νυμφών (ή του Αστεροσκοπείου) μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών και πλακόστρωτων διαδρομών το οποίο μπορείτε κάλλιστα να περπατήσετε αδειάζοντας τη μνήμη του κινητού σας σε #instamood #nofilter φωτογραφίες.


Στην Αρχαία Αγορά, ερχόμαστε τετ α τετ με μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια της Αρχαίας Αθήνας: τον Ναό του Ηφαίστου, που τυγχάνει και ο καλύτερα διατηρημένος αρχαίος ναός επί ελληνικού εδάφους, την αναστηλωμένη Στοά του Αττάλου, το Ωδείο, τη Μεσαία Στοά κι ένα σωρό ακόμα μικρά και μεγαλύτερα κτίσματα. Σημειώστε πως λειτουργεί προς το παρόν με το χειμερινό ωράριο, κλείνει στις 15.30 το μεσημέρι δηλαδή, πράγμα που αλλάζει από τη στιγμή που τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο, οπότε και παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 20.00 (τον Μάρτιο μέχρι 16.00).


Στάσεις για καφεδάκι, μαμ και λοιπά




Πεινάσατε; Θέλετε καφεδάκι; Μήπως μπραντς; Αλκοόλ; Τι θέλετε; Ό,τι κι αν ποθείτε στο Θησείο θα το βρείτε. Στα χαμηλά του Θησείου, κοντά στις γραμμές, πιάστε τραπεζάκι κάτω από τα δέντρα, στου Ηλία για ωραιότατα παϊδάκια, ενώ για καφεδάκι ή/και σούπερ brunch το Underdog αποτελεί σταθερή αξία (αν βρείτε ελεύθερο τραπέζι βέβαια). Εκεί κοντά, στη Νηλέως, το «φρέσκο» Ηλιοστάσιο καφέ σερβίρει ωραιότατο καφεδάκι με φόντο την περαντζάδα, αλλά και νοστιμότατα σνακ και κάποια vegan πιάτα.


Η καλύτερη θέα για καφεδάκι, γλυκάκι ή κρασί αν σας πάρει το σούρουπο, απολαμβάνεται από το Chocolat στην Αποστόλου Παύλου με φόντο τον Παρθενώνα (και ελαφρώς τσιμπημένες τιμές). Νοστιμότατους ελληνικούς μεζέδες θα δοκιμάσετε στο Αμπιμπάγιο στην Ηρακλειδών, ενώ στην Τριών Ιεραρχών, στο συνεργατικό καφενείο 6 θα απολαύσετε φτηνό καφεδάκι από το πρωί, συνοδεία χειροποίητων γλυκών και σνακ όπως τσιαπάτες, μπαγκέτες και ολόφρεσκιες σαλάτες.


To Caravin είναι ένα άρτι αφιχθέν και μικρούλι wine bar στην Ακάμαντος, το οποίο βγάζει τραπεζάκια έξω και διοργανώνει συχνά πυκνά βραδιές οινογνωσίας με επίκεντρο ελληνικές και ξένες ετικέτες, ενώ για βραδινή έξοδο συνοδεία φαγητού το επίσης «νέο» στην περιοχή Coyoacan σερβίρει μεξικάνικη κουζίνα, παίζει ανεβαστικές μουσικές και εντυπωσιάζει με τις διακοσμητικές του αναφορές στο Μεξικό.


Νικόλας Γεωργιακώδης



Source link


Από την σελίδα in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.