Header Ads

SINGLES | Μαμά, ποια να παντρευτώ;


Έχεις δει κάτι ταινίες όπου η μητέρα προσπαθεί απεγνωσμένα να γνωρίσει στο γιο εκείνη την κοπέλα που της φέρνει φαγητό κάθε Κυριακή στη σκοτεινή μοναχική γκαρσονιέρα που μένει μόνη της; Οι πλοκές τέτοιων ταινιών πάνω κάτω έχουν την ίδια συνέχεια. Ο γιος είναι ερωτευμένος με μία ……… και η καλή κοπελίτσα μένει με τον μουσακά στο χέρι. Αφού η μητέρα σταματάει να προσπαθεί, ο γιος ερωτεύεται τελικά αυτήν που προσπαθουσε να του γνωρίσει η μητέρα του. Όπου μητέρα, μπορείς να βάλεις φίλοι. Τι έχει αυτή η κοπέλα και τη θέλει φίλοι συγγενείς και γαμπρός;


Έχει τη δική της ζωή
Αν θέλεις γυναίκα και όχι γλάστρα, είναι καλύτερα να βρεις μία που να έχει δουλειά, ενδιαφέροντα και παρέες. Οι άνδρες τείνουν να επιλέγουν για σύζυγο αυτή τη γυναίκα που τους φαίνεται πιο μαζεμένη, ντροπαλή και νοικοκυρά. Αν είσαι άνθρωπος που χρειάζεσαι προσωπικό χρόνο, τότε έχεις διαλέξει λάθος μονοπάτι. Οι άνθρωποι που βασίζουν την ευτυχία τους σε ένα γάμο, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν συναισθηματικά προβλήματα αν ο σύντροφος τους αδιαφορεί.


Είναι αστεία
Δεν μας ενδιαφέρει αν έχει εκπομπή στο youtube με χιλιάδες φόλουερς ή φτιάχνει τα καλύτερα memes (αν δεν ξέρεις τι είναι τα memes), αρκεί να τη βρίσκεις εσύ αστεία. Μπορεί να κάνει τα χειρότερα λογοπαίγνια των εποχών, μπορεί να λέει το αστείο με το καρχαρίνι, αλλά εσύ γελάς. Αν μοιάζει η αίσθηση του χιούμορ που έχεις με τη δική της, έχετε μέλλον.


Σε υποστηρίζει
Το αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό της λίστας μας. Το κλισέ που ξεστομίζει κάθε φίλος, γνωστός, συγγενής, όταν λες ότι θες να παντρευτείς: «Σε στηρίζει;». Δεν μπορείς να μείνεις με έναν άνθρωπο ο οποίος ισοπεδώνει τις ιδέες σου και το ηθικό σου μονίμως.


Συμπαθεί τους φίλους σου
Είναι πολύ απλό το σκεπτικό του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Πάμε εις άτοπο. Τους φίλους σου μπορείς να τους ξεφορτωθείς; Όχι. Τη σύντροφό σου; Ναι. Άρα η σύντροφος πρέπει να γουστάρει να περνάει χρόνο μαζί τους. Τόσο απλά.


Έχει άποψη
Μία ωραία εποικοδομητική συζήτηση ξεκινά με μία υγιή διαφωνία. Αν η εν δυνάμει γυναίκα σου αλλάζει την άποψή της για χάρη σου, αρχικά δεν θα μπορείς να εμπιστεύεσαι όταν ζητάς τη γνώμη της. Τέλος, αν δεν θες η σύντροφος σου να διαφωνεί μαζί σου, πάρε καλύτερα μία κούκλα. 


Δεν σε ανέχεται
Συνδέεται άμεσα με το προηγούμενο. Αν θες κάποια που να ανέχεται την συμπεριφορά που έχεις όταν κάνεις σαν παιδάκι, συγγνώμη, αλλά καλύτερα να αυτό-σταλείς στη μάνα σου.


Είναι ευγενική και στοργική
Να σε προσέξει όταν είσαι άρρωστος, να σε πάρει αγκαλιά όταν είσαι στεναχωρημένος. Η ιδανική γυναίκα για γάμο, είναι ευγενική και στοργική όταν το απαιτεί η περίσταση. Με μία γυναίκα που είναι απότομη σε μόνιμη βάση, το πιο πιθανό είναι να δυστυχήσεις για την υπόλοιπη ζωή σου.


Συμβαδίζουν οι αξίες σας
Για παράδειγμα πρέπει και οι δύο να θέλετε να βαφτίσετε το φανταστικό παιδί σας. Ή αν θέλετε να κάνετε παιδί. Αν θέλετε να πάρετε στεγαστικό δάνειο. Αν δεν συμφωνείτε στα βασικά, οι πιο κεντρικοί πυλώνες της σχέσης σας είναι ανύπαρκτοι.


Και τα μελλοντικά σας σχέδια
Αν ένας από τους δύο έχει πλάνα ξενιτεμού και ο άλλος έχει σκοπό να μείνει στην Ελλάδα, όχι, η σχέση αυτή πιθανότατα δεν θα κρατήσει. Πόσο μάλλον ο γάμος.


Διαφωνείτε χωρίς να τσακώνεστε
Δεν αμφιβάλλουμε, η διαφωνία είναι η απαρχή της ενδιαφέρουσας συζήτησης. Αν όμως ένας από τους δύο δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του και αντί της ενδιαφέρουσας συζήτησης έρχεται το 3ο Ράιχ, κάποιος από τους δύο –ή και οι δύο- έχει πρόβλημα.


Είναι η καλύτερη σου φίλη
Εν γένει, δεν μπορείς να παντρευτείς κάποιον που δεν είστε φίλοι. Θα είστε μαζί μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος. Υπάρχει περίπτωση να είστε ερωτευμένοι και η σπίθα να παραμένει αναμμένη όπως το Άγιο Φως; Όσο αναγκαίος είναι ο αναπτήρας του παπά για την Ανάσταση είναι και η φιλία για το γάμο.


Αγαπιέστε
Αυτό είναι προφανές. Πρέπει να αγαπιέστε ανιδιοτελώς και όχι εγωιστικά. Η αληθινή αγάπη δεν τα αναιρεί όλες τις δυσκολίες, αλλά τις κάνει πιο ανεκτές.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.