Header Ads

Οι συμπεριφορές που θα πρέπει να αποφύγεις σε μία καινούρια σχέση


Τι ωραίες που είναι οι καινούριες σχέσεις; Ο πρώτος μήνας είναι ο ορισμός της ευτυχίας. Νιώθεις ότι είσαι σε σχέση, αλλά ταυτόχρονα νιώθεις ελεύθερος. Ένα συναίσθημα που δεν θα ζήσεις –λογικά- πολλές φορές στη ζωή σου, αλλά σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Από φόβο μην τα καταστρέψεις –ή καταστραφούν- όλα, μπορεί να παρεκτραπείς και να κάνεις πράγματα που ίσως αργότερα μετανιώσεις.


Μην παραγνωριστείς με τους φίλους του


Είναι πολύ σημαντικό να τα πηγαίνεις καλά με τους φίλους του. Ξέρεις ότι αν σε συμπαθήσουν θα είσαι κάτι πιο ξεχωριστό. Συμφωνούμε. Αλλά που σταματάει το φιλικό και αρχίζει να γίνεται περίεργο; Είναι μία λεπτή γραμμή που πρέπει να προσέξεις να μην περάσεις. Μην κάνετε, ας πούμε, σχέδια χωρίς εκείνον, μην μιλάτε χωρίς να τον έχετε συμπεριλάβει στην κουβέντα. Πολύ εύκολα μπορεί η ευγένεια σου να παρεξηγηθεί ως πονηρό ενδιαφέρον.


Μην τον παρακολουθείς


Ό,τι παρακολούθηση σου έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας αυτήν την πρόταση, απόφυγε την. Δεν σου απαντάει στο τηλέφωνο και θες να πας να δεις αν είναι σπίτι του; Αν είναι δυνατόν! Θέλεις να μπεις στο προφίλ του και να δεις ποιους πρόσθεσε πρόσφατα στη λίστα φίλων ή να δεις ένα-ένα τα likes στη καινούρια φωτογραφία που ανέβασε; Αλήθεια τώρα; Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις;


Μην τον κάνεις θεό


Εδώ χρειάζεται ισορροπία. Πρέπει να του κάνεις φιλοφρονήσεις τόσο όσο χρειάζεται. Αν από τον πρώτο μήνα του λες συνέχεια τι όμορφο και έξυπνο μωράκι έχεις εσυ, αρχικά θα ξεράσει και δεύτερον δεν θα του δίνεις κίνητρο.  Αν του λες ότι είναι τέλειος σε όλα –που κανείς δεν είναι- γιατί να προσπαθήσει για κάτι περισσότερο. Το σημαντικό είναι να τον υποστηρίζεις στις προσπάθειες του και να τον εμπνέεις, όχι να του φέρεσαι σαν είσαι γκρούπι του Τζάστιν Μπίμπερ.


Μην εγκαταλείπεις τις κοινωνικές σου συναναστροφές


Είναι λογικό να χαθείς λίγο τον πρώτο καιρό, δηλαδή μέχρι να σιχαθείτε ο ένας τα σωματικά υγρά του άλλου. Μετά από αυτήν την περίοδο όμως, πρέπει να επιστρέψεις στην καθημερινότητά σου. Οι βραδιές για ποτό με την φίλη σου, οι συναυλίες, οι βραδιές ταινίας, η επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, δεν πρέπει να σταματήσουν. Σε γνώρισε έτσι δραστήρια και κοινωνική, γιατί να το αλλάξεις αυτό;


Μην αρχίσεις να πηγαίνεις πράγματα σπίτι του



Είναι σύνηθες φαινόμενο, κάποιες κοπέλες να μην έχουν τακτ και να αρχίζουν να «ξεχνάνε» πράγματα στο διαμέρισμα του συντρόφου τους. Πότε μία οδοντόβουρτσα, πότε ένα νυχτικό, μετά το σαπούνι προσώπου, μετά το σφουγγάρι, μετά μία αλλαξιά και η συγκατοίκηση πλέον είναι μονόδρομος. Με λίγη υπομονή όλα θα πάρουν το δρόμο τους χωρίς να είναι μονόδρομος.


Μην υψώνεις τοίχους


Σκέφτεσαι ότι φοβάσαι να του πεις αυτά που νιώθεις μήπως και τον φρικάρεις; Λόγου χάρη, δεν σου έστειλε ποτέ καληνύχτα ενώ είναι για ποτό και τελικά δεν του το είπες; Τρισμέγιστο λάθος. Αν αρχίσεις μετά και γκρινιάζεις για τον ίδιο λόγο επειδή ένιωσες πιο άνετα, θα σου λέει ότι άλλαξες και θα έχει και δίκιο. Δεν είναι μεμπτό να του πεις ότι ενοχλήθηκες με κάτι συγκεκριμένο, ούτε φαίνεσαι πιο άνετη αν το παίξεις αδιάφορη.


Μην συζητάς το πρόβλημά σας πρώτα με άλλους και μετά με αυτόν


Άλλο τραγικό λάθος που κάνουν οι φρεσκοσχεσίτες. Αρχικά, σίγουρα σου διαφεύγει το λάθος που μπορεί να έχεις κάνει εσύ. Έπειτα, όταν τρέχεις συγχυσμένος στους φίλους σου για να παραπονεθείς, τα παρουσιάζεις όλα πιο υπερβολικά από ό,τι είναι. Επομένως, γιατί οι φίλοι σου να αντιπαθήσουν την καινούρια σου σχέση, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Έπειτα, έχεις γνωρίσει τόσο καλά το ταίρι σου ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή γιατί κάνει οτιδήποτε; Πριν αρχίσεις να βγάζεις συμπεράσματα με την παρέα σου για το ποιόν του χαρακτήρα του, είναι καλύτερα να τον γνωρίσεις καλά πρώτα.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.