Header Ads

Θα μετανιώνει που σε έχασε


Ο χωρισμός είναι δύσκολη υπόθεση, είναι μαχαιριά στην καρδιά, είναι ακόμη πιο δύσκολος αν δεν τον ζήτησες εσύ. Ο πρώην τώρα σκέφτεσαι ότι ζει τη ζωάρα του, περνάει καλά με τους φίλους του και ξεφορτώθηκε τη γκρίνια σου. Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα, καθόλου έτσι. Κάπου μεταξύ δουλειάς και εξόδου, του έρχονται δικές σου εικόνες στο μυαλό και υποσυνείδητα πάει να σε καλέσει. Υπάρχει απόσταση από τη σκέψη στην πράξη, αλλά πιστεύουμε ότι μπορείς να τη διανύσεις.


#1 Σε πρώτη φάση, μην περιμένεις ότι θα του λείψεις αμέσως. Κατ’ αρχάς, οι χωρισμοί δεν προϋποθέτουν αυτόματη οριζοντίωση στον καναπέ και πνίξιμο του πόνου στο φαϊ. Το πιο πιθανό είναι τις πρώτες μέρες να μην έχει συνειδητοποιήσει ούτε στο ελάχιστο ότι έχετε χωρίσει και να το παίζει στους φίλους του ελεύθερος και ωραίος. Μετά το πρώτο μεθύσι και το πρώτο ξέσπασμα στους φίλους σου –ναι, θα σε θάψουν- για εσένα, θα νιώσει συναισθήματα θυμού. Θα του πάρει το λιγότερο πέντε-έξι μέρες για να ηρεμήσει και να αρχίσει να νοσταλγεί.


#2 Αυτό που θα σου προτείναμε σε αυτή τη φάση –και από εδώ και πέρα- είναι να μείνεις σιωπηλή. Άκρα του τάφου σιωπή. Άφαντη. Μούγκα. Υπάρχουν πιθανότητες να περιμένει να επικοινωνήσεις κάπως, αλλά εσύ πρέπει να σταθείς στο ύψος σου. Όχι μόνο για να του λείψεις, κυρίως για εσένα. Η τακτική αυτή, θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αυτοσυγκράτησή σου και να βάλεις όρια στον εαυτό σου.  Θα νιώσεις μεγάλη αυτοπεποίθηση αν διαπιστώσεις ότι μπορείς να το κάνεις, και η αλήθεια είναι ότι αν δεν το νιώθεις και το κάνεις επειδή το λέει αυτό το άρθρο, δεν θα πετύχεις τίποτα.


#3 Όσο εσύ κάνεις διαλογισμό για να μην πεις στον πειρασμό και του στείλεις, ο πρώην προσπαθεί να μαντέψει τι συμβαίνει. Προφανώς και το μυαλό του θα τον προδώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και η Ελένη Λουκά να είσαι, η πρώτη σκέψη που θα κάνεις είναι ότι υπάρχει κάποιος άλλος – δε μπορεί να μην έχεις δώσει σημεία ζωής τόσες μέρες. Εξάλλου το μυαλό του ανθρώπου λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που μόλις χάσει κάτι, αυτόματα θέλει να το ξαναποκτήσει. Δεν μπορεί όμως, γιατί εσύ –ελπίζουμε- ότι ακολουθείς την προηγούμενη συμβουλή. Έτσι, πάνω που νόμιζε ότι μπορεί να σε έχει όποτε θέλει, του το στερείς και το θέλει ακόμη περισσότερο.


#4 Μία καλή κίνηση είναι να τον κάνεις να ζηλέψει. Από κοντά, είναι δύσκολο, υποτίθεται πως δεν έχετε επαφές. Ωστόσο μπορείς να το κάνεις από τα σόσιαλ. Μην διανοηθείς να τον σβήσεις ή να τον μπλοκάρεις, θα το μετανιώσεις οικτρά και μετά θα κάνεις το πιο απεγνωσμένο αίτημα φιλίας της ζωής σου. Άσ’ τον εκεί που είναι. Αν έχεις φαγωθεί να κάνεις κάτι, κάνε το εξής: Βάλ’τον στις επαφές που μπορούν να δουν μόνο τις δημόσιες δημοσιεύσεις σου, δηλαδή στην λίστα «Περιορισμένοι».  Τώρα έχεις τον πλήρη έλεγχο του τι μπορεί να δει. Κατά προτίμηση κάποια φωτογραφία με την παρέα σου την ώρα που περνάτε τέλεια ή την καινούρια φωτογραφία προφίλ σου.
Bonus Tip: Εδώ μπορείς να παίξεις και με τον ψυχολογικό παράγοντα. Φόρεσε στην έξοδο εκείνο το φόρεμα στο οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί, χαμογέλα στη φώτο, όπως του χαμογελούσες, ή δώσε ένα μικρό στοιχείο που να του θυμίζει εσένα.


#5 Αυτό το αφήνουμε στη δική σου κρίση αν θα το κάνεις. Μπορείς να διαδώσεις μία φήμη για εσένα που θα τον κάνει να αναρωτηθεί. Αυτή η φήμη μπορεί να είναι ότι φεύγεις για εξωτερικό, ή ότι βγαίνεις με κάποιον. Θα νιώσει ότι έμεινε στην απ’ έξω.


#6 Θέλεις να νιώσει πεταλούδες στο στομάχι; Βγάλε μία φωτογραφία σε κάποιο μέρος που θα έχει σίγουρα συνδέσει με εσάς τους δύο. Όταν τη δει, θα αναρωτιέται γιατί χωρίσατε, αφού περνούσατε τόσο ωραία.


#6 Δοκίμασε το «άτυχο τηλεφώνημα». Κοίτα, αυτή η τακτική είναι αρκετά επίφοβη αν δεν έχεις αυτοσυγκράτηση. Αν τηλεφωνήσεις «κατα λάθος», πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη τρεις φορές βιαστικά και να πεις καληνύχτα. Πρώτον, αν ζητήσεις συγγνώμη, και δη πάνω από μία φορά, θα θεωρήσει ότι δεν είσαι εκνευρισμένη μαζί του, άρα τον ξεπέρασες. Και έπειτα θα αναρωτηθεί ποιον ήθελες να πάρεις και μπερδεύτηκες παίρνοντας εκείνον.


#7 Κάνε ένα make-over. Όχι απεγνωσμένο make over τύπου «βάφω τα μαλλιά μου στο χρώμα που δεν μου ταιριάζει. Δοκίμασε να αλλάξεις τον τρόπο που βάφεσαι σε κάτι πιο σέξι (ή αν είσαι σέξι σε κάτι πιο αθώο σέξι). Κάνε την αλλαγή που σου προτείνει ο κομμωτής σου τόσο καιρό. Τόλμησε και δεν θα χάσεις.


#8 Αν μιλήσετε στο τηλέφωνο… Φρόντισε να τερματίσεις την κουβέντα πριν η συζήτηση φτάσει στο πικ της. Κάποια στιγμή είναι λογικό να μιλήσετε και να πείτε τα νέα σας. Και όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή η συζήτηση θα φτάσει σε εκείνο το σημείο που ίσως γίνετε λίγο πιο ρομαντικοί. Εκεί που θα πει κάποιος από τους δύο «Θυμάσαι τότε που…». Εκεί είναι που πρέπει να αποχαιρετήσεις. Θα σε ξαναπάρει σίγουρα.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.