Header Ads

Αυτά που θα σου συμβούν όταν αγαπήσεις τη ζωή ως single


Δεν θα διαφωνήσουμε, έχει γούστο να είσαι σε σχέση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η εργένικη ζωή έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και προοπτικές. Δεν είναι κατάρα, ούτε κάποιο βουντού που σου έκανε κάποιος που σου ζηλεύει. Η εργένικη ζωή είναι ευλογία, αρκεί να την αφουγκραστείς.


1.       Επικεντρώνεσαι στον εαυτό σου
Όταν είσαι single προσπαθείς να ακολουθήσεις τα όνειρα σου με έναν πιο οργανωτικό τρόπο. Η αγάπη και αναζήτηση συντρόφου δεν είναι πια ο βασικός σου στόχος, αλλά τα όνειρα και οι στόχοι σου.


2.       Δεν συμβιβάζεσαι
Όταν αγαπάς το γεγονός ότι είσαι single, δεν θα πιέσεις ούτε τον εαυτό σου ούτε κανέναν για να είστε μαζί.  Θα πρέπει να είναι το άλλο σου μισό για να τον συμπεριλάβεις στη ζωή σου. Δεν θα εντυπωσιαστείς από κοινότυπα κομπλιμέντα.


3.       Κάνεις ό,τι θέλεις
Όταν είσαι single, το πρόγραμμα σου είναι ξεκάθαρα δική σου υπόθεση. Εσύ βάζεις τους περιορισμούς, εσύ τους βγάζεις. Δεν έχεις δεσμεύσεις που θα μπουν εμπόδια στα πλάνα σου. Δεν έχεις κοινωνικές υποχρεώσεις που δεν είναι δικές σου.


4.       Ανεβαίνεις επίπεδο
Όταν είσαι single, δεν σου αποσπά κανείς την προσοχή. Έχεις το πλεονέκτημα του χρόνου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου για να εξελιχθείς.


5.       Είσαι ξεχωριστή οντότητα
Όταν μένεις single, συνειδητοποιείς ότι έχεις προσωπικότητα και πρέπει να  βασίζεσαι σε αυτή. Συνειδητοποιείς ότι είσαι ανεξάρτητη και δεν χρειάζεται να ανήκεις κάπου για να επιβιώσεις. Δεν έχεις την ανάγκη για κάποιος που θα σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένη, αλλά κάποιον που θα αλληλοσυμπληρώνεστε.


6.       Ξέρεις τι θέλεις
Όταν είσαι εργένης, έχεις το χρόνο να καταλάβεις τι θέλεις από τον σύντροφό σου, αλλά και τι ζωή σου και πώς μπορείς να τα συνδυάσεις αυτά τα δύο. Όταν καταλάβεις τι θέλεις, δεν θα δεχθείς τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζεις.


7.       Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση
Όταν μένεις εργένης, αναπτύσσεις την αυτοπεποίθηση σου σιγά σιγά. Στέκεσαι στα πόδια σου και ίσως τα πηγαίνεις καλύτερα από πριν.


8.       Μαθαίνεις την αξία σου και μαθαίνεις να έχεις υπομονή
Όταν μένεις single και σου αρέσει, δεν θέλεις κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Ξέρεις την αξία σου και έχεις την υπομονή –αλλά και την αυτοπεποίθηση- για το καλύτερο.


9.       Αγαπάς τον εαυτό σου
Ο μόνος τρόπος να αγαπήσεις και να αγαπηθείς πραγματικά είναι πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν μπορεί να σε αγαπήσει περισσότερο από όσο αγαπάς εσύ τον εαυτό σου και η σχέση δεν θα σε σώσει ούτε θα γεμίσει τα κενά σου.


10.   Κάνεις την αυτοκριτική σου
Όταν μένεις μπακούρι και ξεπερνάς ένα χωρισμό, γίνεται το εξής μαγικό: έχεις το χρόνο και το χώρο να επεξεργαστείς τι πήγε λάθος στην προηγούμενη σχέση. Και κυρίως τι έκανες εσύ λάθος.


11.   Μαθαίνεις
Δεν έχεις κάποιον να σε βοηθά στις δουλειές, άρα το να βρεις την άκρη είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Κάθε μέρα θα μαθαίνεις κάτι καινούριο.


12.   Παρουσιάζονται ευκαιρίες
Κινείσαι πιο ευέλικτα και έχεις περισσότερη ελευθερία. Ποτέ δεν ξέρεις τι περιπέτειες μπορεί να παρουσιαστούν. Τους ανθρώπους που μπορεί να συναντήσεις. Μπορεί να κάνεις νέους φίλους ή να βρεις ένα καινούριο χόμπι. 


13.   Είσαι πιο ελκυστική
Όταν ζεις την εργένικη ζωή, έχεις μία θετική αύρα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή. Όταν ακολουθείς τα όνειρα σου και περνάς καλά, αυτό βγαίνει προς τα έξω.


14.   Δέχεσαι το ότι είσαι single και πλέον το προτιμάς
Όταν μυείσαι την εργένικη ζωή, ανοίγει ένας νέος ορίζοντας μπροστά σου. Συνειδητοποιείς την αξία όσων ανθρώπων και καταστάσεων σε αφορούν και σε κάνουν να χαμογελάς. Είναι καλύτερα να είσαι εργένης και χαρούμενος.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.