Header Ads

μπάλες ενέργειας: λιχουδιαστές μπουκιές δύναμης


μπάλες ενέργειας

Νόστιμες, θρεπτικές μπάλες ενέργειας με πολλές γεύσεις



Συμπυκνωμένη δύναμη και πολυμορφική νοστιμιά. Μπάλες ενέργειας είναι το άλλο πρόσωπο του υγιεινού σνακ. Μιλάμε για τις μικρές μπουκιές που επιχειρούν να μας φορτσάρουν και να γεμίσουν τις μπαταρίες μας με έναν καθαρό, θρεπτικό τρόπο. Γρήγορα, απλά, καθώς τα ωμά υλικά κάνουν μια λιχουδιαστή σύνθεση για το καλό μας.


μπάλες ενέργειαςμπάλες ενέργειας με καρύδα


Η λογική της μπουκιάς


Στα υγιεινά σνακ αυτής της κατηγορίας αναφερθήκαμε κάνοντας σπιτικές μπάρες δημητριακών, στη συνταγή εύκολη γκρανόλα σε μπάρες. Οι μπάλες ενέργειας δεν είναι παρά μια άλλη μορφή για το δημοφιλές σνακ, προσαρμοσμένο να κατανώλεται στην μικρότερη δυνατή ποσότητα. Μια-δυο λιχουδιαστές δαγκωνιές που δυναμώνουν τον οργανισμό και την διάθεση, ενισχύοντας εκ των έσω το ενεργειακό επίπεδο.


Οι συγκεκριμένες μπάλες ενέργειας είναι με κύρια υλικά τους χουρμάδες, το αμύγδαλο, την καρύδα και το φυστικοβοούτυρο. Εδώ χρησιμοποιήθηκε το καλύτερο φυστικοβούτυρο της αγοράς -και ναι, δοκιμάσαμε όσα υπάρχουν στα σουπερμάρκετ, πριν σας το πούμε. Είναι το ελληνικό της εταιρίας Αφοι Χαΐτογλου, το οποίο εκτός από την εξαιρετική του ποιότητα, κυκλοφορεί και σε απίστευτη τιμή, ίσως και την καλύτερη της αγοράς. Υπάρχει σε δύο εκδοχές, τραγανό και κρεμώδες-απαλό, με περιεκτικότητα πραγματικού φυστικού 95% και 93% αντίστοιχα, σούπερ γεύση και τρομερή υφή.


Για τη συνταγή επιλέξαμε το τραγανό-crunchy, αλλά μπορείτε να βάλετε και το απαλό, αν αυτό προτιμάτε. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο.



μπάλες ενέργειαςμπάλες ενέργειας με φυστικοβούτυρο, κακάο και χουρμάδεςμπάλες ενέργειας με κακάο και φυστικοβούτυρο


Περισσότερες γεύσεις – πολλαπλή υφή


Πέραν του βασικού μείγματος, κάναμε τις μπάλες ενέργειες ακόμη πιο θελκτικές ντύνοντάς τες με διαφορετικές επιστρώσεις: τριμμένη σοκολάτα, καρύδα, φιλεταρισμένα αμύγδαλα, καρύδια, κακάο, έξτρα φυστικοβούτυρο και σουσάμι. Τσιμπολογείστε υπεύθυνα. Εμπνευστείτε και δοκιμάστε την εκδοχή που σας ανοίγει περισσότερο την όρεξη.


μπάλες ενέργειας με πολλές γεύσεις


μπάλες ενέργειας


Μπάλες ενέργειας


Προετοιμασία: 20 λεπτά. Μπορείτε να κάνετε τις μπάλες ενέργειας όποτε έχετε χρόνο και να τις  διατηρείτε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο, ακόμη και στην κατάψυξη. Έτσι, θα έχετε έτοιμο backup για την ώρα που η διάθεσή σας θα τις χρειαστεί. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.


Υλικά (για 20 μπάλες ενέργειας)
1 φλ. βασιλικοί χουρμάδες κομμένοι, χωρίς το κουκούτσι
1 φλ. φιλεταρισμένα αμύγδαλα
½ φλ. τριμμένη καρύδα
1 στικάκι βανίλια
1/2 φλ. τραγανό φυστικοβούτυρο -χρησιμοποιήθηκε το φυστικοβούτυρο Χαΐτογλου
2 κ.σ. κακάο (σκόνη)
1 πρέζα αλάτι


για την επικάλυψη (προεραιτικά)
τριμμένη καρύδα
φιλεταρισμένα αμύγδαλα
κακάο
τριμμένη σοκολάτα
σουσάμι λευκό ή μαύρο
ψιλοσπασμμένο καρύδι
άλλο υλικό της αρεσκείας σας


μπάλες ενέργειας


Ετοιμάζετε τα υλικά και το μείγμα: Κόβετε τη βανίλια στη μέση και με μαχαίρι, ξύνετε το αρωματικό περιεχόμενο. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώστε να έχετε ένα κάπως κοκκώδες μείγμα (βλ. φωτό) – ανάλογα με το μπλέντερ θα χρειαστεί να το γυρίσετε μερικές φορές για 10 δευτερόλεπτα τη φορά. Το μείγμα δεν γίνεται κρέμα.


μπάλες ενέργειας


Κάνετε τις μπάλες ενέργειας: Παίρνετε ποσότητα όσο 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού, πιέζετε και πλάθετε μπάλα με την παλάμη σας (σαν κεφτεδάκια, μικρά -μέγεθος περίπου καρυδιού). Επαναλαμβάνετε. Θα κάνετε έτσι περί τις 20 μπάλες ενέργειας ενέργειας.
Συντήρηση: Τις βάζετε σε επίπεδο πιάτο και τις σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη ή τις τακτοποιείτε σε δοχείο με καπάκι. Συντηρείτε στο ψυγείο. Ή τυλίγετε την κάθε μπάλα ενέργειας χωριστά με χαρτί και διατηρείτε στο ψυγείο με τον ίδιο τρόπο.
μπάλες ενέργειας με κακάο και καρύδαμπάλες ενέργειας


Αν προσθέσετε επικάλυψη: Ρολάρετε τις μπάλες ενέργειας σε ένα ή περισσότερα υλικά από τα παραπάνω -όποιο σας αρέσει. Αραιώστε το φυστικοβούτυρο, ανακατεύοντας ζωηρά με λίγο νερό και χρησιμοποιήστε λευκό ή/και μαύρο σουσάμι στο εξωτερικό ή άλλο τραγανό υλικό που ως επικάλυψη δεν κολλάει στα δάχτυλα.


μπάλες ενέργειας


Καταναλώστε τις όποτε ο οργανισμός απαιτεί ένα δυναμικό, υγιεινό μπουστάρισμα. Και ευχαριστηθείτε τις. Οι μπάλες ενέργειας είναι νόστιμες, προσφέροντας τις πιο απολαυστικές, καλές θερμίδες.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.