Header Ads

SINGLES | Σημάδια ότι είσαι ερωτεύσιμος


Κοκκινίζεις συχνά: Και πάντα κάποιος βλάκας θα βρεθεί να πει «χαχα, κοκκίνησες» κι εσύ θα κοκκινίσεις πιο πολύ, και ναι, ξέρουμε πως οι άνθρωποι που το παθαίνουν το μισούν τόσο πολύ που έχει εφευρεθεί ακόμα και χειρουργική επέμβαση για να σου αφαιρέσει τα νεύρα που προκαλούν το κοκκίνισμα στα μάγουλά σου όταν ντρέπεσαι. Μη βιαστείς, όμως, να την κάνεις: Μια ολόκληρη σειρά επιστημονικών ερευνών έχει διαπιστώσει πως οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουμε τους ντροπαλούς που κοκκινίζουν συχνά εξαιρετικά γοητευτικούς και ερωτεύσιμους.


Οι συζητήσεις σου είναι βαθιές: Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα η έλξη ανάμεσα σε δύο αγνώστους μπορεί να αναπτυχθεί πάρα πολύ γρήγορα, αν αντί για ερωτήσεις τύπου «πού πήγες διακοπές το καλοκαίρι;» ή «με τι ασχολείσαι;» κάνουν –και απαντήσουν− ο ένας στον άλλο ερωτήσεις όπως «αν ήξερες πως θα πεθάνεις του χρόνου, τι θα άλλαζες αυτή τη στιγμή στη ζωή σου;» ή «πιστεύεις ότι υπάρχουν πράγματα που παραείναι σοβαρά για να τα διακωμωδήσει κανείς;».


Είσαι λιγάκι κουτσομπόλης: Εντάξει ναι, αυτό είναι περίεργο. Σύμφωνα, όμως, με αυτήν εδώ την έρευνα του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια, το «λάιτ» κουτσομπολιό, αυτό που δεν θίγει ιδιαιτέρως πρόσωπα και δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουμε να το βρίσκουμε γοητευτικό –σε όλους μας αρέσει να μιλάμε για άλλους ανθρώπους.


Είσαι αδέξιος/α: Όταν η Jennifer Lawrence σκόνταψε και έπεσε με τα μούτρα στη σκηνή πηγαίνοντας να παραλάβει το Όσκαρ της το 2013, ο κόσμος όλος τη λάτρεψε ακόμα περισσότερο. Γιατί; Γιατί μια σούπερ σταρ που σκοντάφτει είναι λίγο πιο κανονικός άνθρωπος, μας μοιάζει λίγο περισσότερο. Κι αυτό την κάνει ερωτεύσιμη. Όπως κι εσένα –το λέει κι αυτή εδώ η έρευνα. 


Είσαι αφοπλιστικά ειλικρινής: Οι άνθρωποι που εκφράζουν την ειλικρινή τους γνώμη, και όχι αυτό που πιστεύουν πως ο συνομιλητής τους θέλει να ακούσει τη δεδομένη στιγμή, έχουν καλύτερες και βαθύτερες σχέσεις, φαίνονται περισσότερο γοητευτικοί στους άλλους, και είναι, τελικά, πιο ευτυχισμένοι. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτήν εδώ την έρευνα η προσέγγιση της «θετικής ενέργειας» όταν είναι αποτέλεσμα υπερ-προσπάθειας, καταλήγει τελικά να βλάπτει τις ανθρώπινες σχέσεις.


Πηγή: Psychology Today 



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.