Μπουγάτσα με κρέμα | Συνταγες μαγειρικής
Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα.
Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα:
Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά.
Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού.
Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:
Αλείφετε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας με λιωμένο βούτυρο .
Στρώνετε τα μισά φύλλα της μπουγάτσας σας σε βουτυρωμένο ταψί.
Ρίχνετε την κρέμα και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα της μπουγάτσας. Μυστικό: Χρησιμοποιήστε καλό βούτυρο…
Ψήνετε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δείτε ότι η μπουγάτσα σας έχει πάρει το χρώμα που θέλετε…
Πριν σερβίρετε πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Tip: Το ξέρατε ότι και στην Τουρκία φτιάχνουν μπουγάτσα (την προφέρουν πογάτσα – boğaça) αλλά βάζουν λιγότερη γέμιση από την δικιά μας μπουγάτσα.
Post a Comment