Header Ads

Freckling: Αυτή είναι η νέα μόδα στα ραντεβού


Η λέξη freckling βγαίνει από το freckles, δηλαδή φακίδες. Δεν πρόκειται περί κάποιου είδους συνοικέσιο με ginger, ούτε για καινούρια κατηγορία ιστοσελίδας πορνογραφικού περιεχομένου. Δηλώνει χρονική διάρκεια. Πιο συγκεκριμένα, την χρονική περίοδο που σε βλέπει ο καλοκαιρινός ήλιος.


Τι σημαίνει αυτό; Σκέψου τους ανθρώπους που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις το χειμερινό εξάμηνο, δηλαδή από τον Σεπτέμβρη μέχρι το Μάρτη, αλλά από την ανάποδη. Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες η κάστα των frecklers γουστάρει να κάνει μια σχεσούλα που θα διαρκέσει, στην καλύτερη,  όσο οι διακοπές ενός δασκάλου δημοτικού.


Ο λόγος; Άγνωστοι αι βουλαί του freckler. Ίσως είναι εργασιομανής και δεν θέλει σχέση την περίοδο του χειμώνα και είναι διστακτικός/-ή με τις σχέσεις γενικότερα. Ίσως έχει σχέση τον χειμώνα και είσαι η καλοκαιρινή του/της περιπέτεια. Ίσως νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση με το καλοκαιρινό μαύρισμα. Ίσως είναι απλά η σύγχρονη ζωή όπου όλα, λίγο- πολύ, είναι πιο αφηρημένα και το εφήμερο κυριαρχεί.


Ωστόσο, αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι μόνο η σύγχρονη εποχή, βομβαρδιζόμαστε με freckling από την παιδική μας ηλικία: «Νύχτες στη Μύκονο με την πανσέληνο μαζί, νύχτες για έρωτα κι όνειρα μέχρι το πρωί». Η πρώτη μας σχέση ήταν freckling, εκείνη η σχέση που έγινε στην κατασκήνωση ή στο χωριό και σταμάτησε λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία. Μία σχέση rebound, μετά από ένα χωρισμό.  Μη συνειδητό, αλλά υπαρκτό freckling. Γίνεται άθελά μας, χωρίς δόλιους σκοπούς.


Οπότε, μην ξενερώσεις αν νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε έναν εφήμερο έρωτα, αλλά στη πραγματικότητα είναι το καλοκαιρινό πακέτο και οι συνθήκες του που μας οδηγούν εκεί. Η ανεμελιά του καλοκαιριού βάζει φίλτρο στη λογική και όλα τα εμπόδια μοιάζουν ένα σάλτο της Βούλας Πατουλίδου, συνήθως δεν πρόκειται για μια ώριμη επιλογή, αλλά μία δίνη ορμονών και summertiming.


Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα καταλάβω αν έχω υποστεί freckling;


Χάριν αυτής της ερώτησης, ρωτήσαμε τρεις φίλους που έχουν πέσει θύματα ή είναι θύτες του freckling. Τα σημάδια είναι μια επισήμανση στο ήδη προφανές που αρνιόσουν να παρατηρήσεις. Πάμε να τα δούμε.


1.       Συζητάει περί ανέμων και υδάτων.


Όλες οι συζητήσεις που κάνετε είναι γενικής φύσεως: για τα αστέρια, τη φιλοσοφία του Βολταίρου, την κρυφή παραλία που του ανέφερε ένας ντόπιος και το χειροποίητο παγωτό στη χώρα που «πρέπει να δοκιμάσεις». Συζητήσεις που αφορούν τη ζωή στην Αθήνα (ή όποια είναι η βάση σας) δεν γίνονται ποτέ, σχέδια για το φθινόπωρο, απαγορευμένα. Γενικά, θεματολογία προσωπικού περιεχομένου, δηλαδή αυτή που θα σας κάνει να γνωριστείτε καλύτερα αποκλείεται από τις συζητήσεις σας ή περιορίζεται σε μονολεκτικές απαντήσεις. Πχ. Αν ρωτήσεις για στόχους στη ζωή του ή  για να μάθεις παραπάνω πράγματα για την προσωπικότητά του/-ης, θα σε αποφύγει με ευφάνταστους ελιγμούς, θα αλλάξει την κουβέντα με απαντήσεις όπως «Καλοκαίρι είναι…. Γι’ αυτά θα μιλάμε τώρα;» ή «Πάμε να πιούμε καμιά μπύρα καλύτερα;


2.       Όποτε βρίσκεστε, απουσιάζουν οι παρέες σας.


Κλασικό σημάδι freckling. Για ποιον λόγο να γνωριστούν οι παρέες σας όταν δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η σχέση να κρατήσει; Ενώ είναι τόσο απλό, καθώς το νησί δεν έχει και άπειρα μέρη να βγεις, ο θύτης του freckling καταφέρει να πετύχει το αντίθετο, να μην βρεθείτε πουθενά. Ακόμη και αν βρεθείτε θα έρθει να σε χαιρετήσει ευγενικά και όταν πλέον όλοι έχουν μεθύσει θα θυμηθεί να ασχοληθεί μαζί σου.


3.       Επιλέγει τόπο και χρόνο χωρίς πολύ κόσμο


Βρίσκετε συνήθως τις ώρες κοινής ησυχίας; Σε κάποια απόμερη παραλία ή σε ένα ξεχασμένο bar; Δεν είστε παράνομο ζευγαράκι, αλλά νιώθεις σαν να είστε. Δεν έρχεται να σε βρει όταν είσαι με τους φίλους σου, δεν σε καλεί όταν είναι με τους δικούς του. Τα κίνητρα είναι σαφέστατα, δεν θέλει πολλά-πολλά. Αν αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις μαζί σου, σε ένα μέρος όπου κανείς δεν τον/-η γνωρίζει, τι θα γίνει όταν επιστρέψετε στη βάση σας;


4.       Δεν επιθυμεί επικοινωνία στα social media.


Το πιο τρανταχτό σημάδι απ’ όλα. Έχετε ανταλλάξει αριθμούς και επικοινωνείτε μόνο μέσω Viber. Αν ανταλλάξετε facebook ή Instagram, θα γνωριστείτε περισσότερο, θα μάθεις παραπάνω πράγματα για τη ζωή του/-ης, θα δεις ποιους έχετε κοινούς φίλους, θα γίνουν όλα αυτά που αποφεύγει. Ενώ κάποτε το facebook ήταν η εναλλακτική για να μην δώσεις τον αριθμό σου, πλέον οι χρήστες του fb σβήνουν άτομα από την λίστα των φίλων γιατί προτιμούν να έχουν φίλους και γνωστούς παρά τον κάθε τυχάρπαστο. Πονάει, αλλά έτσι είναι.


 


Μην απογοητεύεσαι αν έχεις πέσει θύμα ενός freckler, έχεις υπάρξει ή θα υπάρξεις και εσύ θύτης. Ζήσε το καλοκαιρινό φλερτ και σταμάτα να δένεσαι με όποιον ανταλλάσεις λίγες κουβέντες παραπάνω υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Αν το αναλύσεις λιγάκι παραπάνω, θα συνειδητοποιήσεις πως ούτε εσύ θα ήθελες σχέση με κάποιον που δεν έχεις γνωρίσει ουσιαστικά και πως στην πραγματικότητα είναι η δυσαρέσκειά σου είναι θέμα εγωισμού και τίποτε παραπάνω.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.