Header Ads

Αυτά είναι τα καλύτερα trash party της Αθήνας


της Ηρώς Κουνάδη


Ναι ναι, ξέρουμε, εσένα δε σ’ αρέσουν αυτά, εσύ από σινεμά βασικά Ταρκόφσκι και την μουσική σου την θέλεις ambient και πειραματική, με λιγότερα από 700 views στο YouTube. Μέχρι να σε σύρουν οι φίλοι σου σε ένα 90s πάρτι και να βρεθείς αγκαλιά με τον πολυέλαιο εκεί που χοροπηδάς με το ταν-ταραρα-ταραρά-ταραρά του μπες-μες-στο-Καμπριολέ-πάμε-για-κανά-καφέ. Γιατί όση ψαγμενιά και αν επιμένεις να πουλάς στις παρέες σου και στα υποψήφια γκομενάκια, τίποτα ποτέ δεν θα σε κάνει να χοροπηδάς όσο τα τραγούδια που άκουγες στη Β’ Δημοτικού –ή Γυμνασίου, ή Λυκείου, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε.


Όσα κάνουν οι Trashformers


Τα παιδιά που ξεκίνησαν την μανία με τα 90s πάρτι είναι παντού: Στο Fuzz ας πούμε αυτό το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, αλλά και ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2018, στην Πάτρα πριν από λίγες μέρες, στο Λονδίνο (!) στις 18 του ερχόμενου Ιανουαρίου, σημειώστε όσοι μας διαβάζετε από τα εξωτερικά. Στα θρυλικά τους πάρτι χορεύουμε ως το πρωί τα μεγαλύτερα χιτάκια των παιδικών μας χρόνων –από Michael Jackson μέχρι Σάκη Ρουβά και από Britney μέχρι Αννούλα Βίσση. Συχνά πυκνά έχουν και guest καλεσμένους-έκπληξη, για live εκτελέσεις αγαπημένων επιτυχιών, που κάνουν τον κόσμο να παραληρεί. Στο Fuzz η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα ή κρασί.



Ό,τι συμβαίνει στο Πλυντήριο…


…Μένει στο Πλυντήριο. Στη γωνία των οδών Ορφέως και Δεκελέων στο Γκάζι, όπου μετακόμισε από τα βάθη του Μεταξουργείου όταν κάποια στιγμή, εχμ, σταματήσαμε να χωράμε, το λαοφιλές μπαρ-ο-κλαμπάκι – χρονομηχανή ξεκινά γύρω στις 23.00 το βράδυ με 80s και το γυρνά μετά σε 90s και 00s επιτυχίες, ελληνικές και ξένες, που μας κάνουν να χορεύουμε ασταμάτητα –σκεφτείτε Μακαρένα, Δέσποινα Βανδή, Γιώργο Λεμπέση, Ημισκούμπρια και Spice Girls. Ανοίγει μόνο Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 23.00 και μετά. Έχει το ποτό στα 5,50€ και το κέφι του αμείωτο μέχρι τις 6.00 το πρωί, ενίοτε και παραπάνω.



Το (‘σπασααα, το) Κυπελλάκι…


«Το Κυπελλάκι σου το μπλε με τη μπιγκόνια» της Τερέζα, από το μακρινό 1992, «βάφτισε» την ομώνυμη σελίδα του Facebook – χρονομηχανή στα τιμημένα 90s. Δημιουργία του Σέργιου, ο οποίος συχνά πυκνά αναλαμβάνει τα decks γνωστών και αγαπημένων αθηναϊκών μπαρ, για να μας κάνει να χορέψουμε και κανονικά –γιατί όλο τον υπόλοιπο καιρό μας κάνει να χορεύουμε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, με τα τραγούδια που ποστάρει. Στα πάρτι του, τα οποία έχουν πάντα ελεύθερη είσοδο, χοροπηδάμε με/ ακούμε από Σαμπρίνα και Άντζυ Σαμίου μέχρι Τριαντάφυλλο, Βασίλη Καρρά και Γιάννη Βασιλείου με θρυλικό Καμπριολέ. Τους τελευταίους μήνες τα πάρτι γίνονται στο Roha’s Cocktail Bar στα Ιλίσσια –το τελευταίο πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, με το επόμενο να αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες. Μείνετε συντονισμένοι εδώ.


Το Trasathon του Ηλία Φραγκούλη


Μπορεί να μην γίνεται συχνά, και να το έχουμε μοιραία συνδέσει με τα Χριστούγεννα (αν και το καλοκαίρι του 2017 ταρακούνησε και την θρυλική Disco Capaki στην Επίδαυρο) είναι όμως ένα από τα αγαπημένα μας συμβάντα στην πόλη, όταν διοργανώνεται. Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για έναν μαραθώνιο… trash, με vintage pop από τα 60s και μετά, ασκήσεις γυμναστικής από τα 80s, και όλες εκείνες τις μουσικές που ο ανθρώπινος πολιτισμός θα ήθελε να ξεχάσει –τα πόδια μας, όμως, όχι. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε πέρυσι ο ίδιος ο Ηλίας Φραγκούλης για το Trasathon του, «θα παίξει οικτρή αλλά μνημειωδώς αξέχαστη pop, θα χορέψεις με μπαλαλάικα σουξέ της απόλυτης ντροπής, και η μοναδική σου ανησυχία θα είναι να μην υπάρξει οπτικοακουστικό υλικό της συμμετοχής σου για μελλοντικούς εκβιασμούς από φίλους». Η είσοδος είναι κατά κανόνα ελεύθερη.



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.