Header Ads

BON VIVEUR | Τα καλύτερα μέρη για χαλάρωση στην Αθήνα


Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες που ξυπνάμε στραβά. Ή μπορεί να είναι και βδομάδες. Και πριν αρχίσουμε να αυξάνουμε τις περιόδους που ξυπνάμε στραβά, όπως στο τραγούδι απ’ τα Φιλαράκια, θα αρχίσουμε να ψάχνουμε εναλλακτικές. Μέρη που μπορούμε να χαλαρώσουμε. Να αφήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο να γυρίζει, αλλά εμείς να κάνουμε μια μικρή στάση.


Επιλογές που μπορείς να απολαύσεις μόνος ή με παρέα, μέσα στην Αθήνα. Επειδή η χαλάρωση δεν είναι πολυτέλεια, και σίγουρα δεν είναι κάτι αμελητέο. Είναι ζήτημα υγείας, σωματικής αλλά και ψυχικής. Πού θα χαλαρώσουμε, λοιπόν;


…στο Hammam Baths
Αγ. Ασωμάτων 17, Θησείο, τηλ: 21 0323 1073
Σε έναν εκπληκτικά προσεγμένο και όμορφο χώρο, με άριστη ποιότητα, και στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε αυτό το φτιαγμένο από ειδικούς, με σεβασμό στην παράδοση, χαμάμ. Με σκοπό να μεταδώσει στον πελάτη όσο πιο αυθεντική την εμπειρία ενός παραδοσιακού λουτρού, το Hammam Baths προσφέρει πολλά και διαφορετικά πακέτα, όπως και ετήσια συνδρομή. Το παραδοσιακό χαμάμ κοστίζει 25€, ενώ το μασάζ διάρκειας 15 λεπτών κοστίζει 15€.


…στον Λυκαβηττό
Όχι, μην ανησυχείς, δεν θα σου προτείνουμε μόνο λουτρό. Θα σου προτείνουμε και χάζι. Λίγο ρομαντικός να είσαι, και δεν γίνεται να μην ηρεμήσεις με το που δεις την Αθήνα από ψηλά. Να, κοίτα την κι εδώ.

Θες να μας πεις ότι αυτό δεν σε κάνει να ξεχνάς όλα τα προβλήματά σου όταν το βλέπεις ζωντανά;
Κι άντε δεν θες Λυκαβηττό. Θες Στρέφη; Θες οποιοδήποτε άλλο υπερυψωμένο σημείο της Αθήνας; Θες την ταράτσα σου, θες το βουνό, τι θες; Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό που θες είναι καθαρός αέρας, μερικές βαθιές ανάσες… και μια σοβαρή προσπάθεια να αδειάσεις το κεφάλι σου. Ναι, τέλεια η φύση, δεν είναι πανάκεια όμως. Χίπικες συμβουλές εδώ δεν θα ακούσεις.


…στο Zen Massage
Ν. Βάμβα 8, Αθήνα, τηλ: 21 0729 3614
Σε έναν χώρο λιτό, μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, μας περιμένει ένας έμπειρος φυσιοθεραπευτής, έτοιμος να μας χαλαρώσει αλλά και να δώσει πολύτιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Οι θεραπείες του είναι πολλές, όπως το Deep tissue massage, ένα είδος θεραπευτικής μάλαξης με σκοπό την επαναφορά στην αρχική τους θέση των βαθύτερων στιβάδων των μυϊκών ιστών—το οποίο έχει αρχική τιμή τα 130€ για 60 λεπτά, ενώ για επίσκεψη κατ’ οίκον, η τιμή πέφτει στα 70€.


…στο Λίμπα Rage Room
Πιττάκη 6, Ψυρρή, τηλ: 6981373351
Ήρθε και τα έσπασε στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, και εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή αν απλά θες να σπάσεις πράγματα. Να τα κάνεις σμπαράλια, να βγάλεις όλα σου τα νεύρα. Να φαντασιωθείς ότι χτυπάς όλους σου τους δαίμονες, δεν ξέρουμε. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που σκέφτηκαν ότι ένας χώρος που σπάμε πράγματα είναι αναγκαίος, και είχαν τεράστιο δίκιο. Και αξίζουν τα λεφτά μας. Οι τιμές ξεκινούν από 10€ και αυξάνονται όσο περισσότερο αυξάνονται τα σπασμένα.


…στο Bhāvanā Yoga Center
Αιόλου 43, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238133
Το Bhāvanā Yoga είναι ένα κέντρο πρακτικών που στοχεύουν στην καλλιέργεια του νου και του σώματος. Προσεγγίζοντας ολιστικά την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, οι έμπειροι επαγγελματιες προσφέρουν καθοδήγηση προς έναν τρόπο ζωής που διατηρεί την ισορροπία και προάγει την ευεξία μέσα από τις διδασκαλίες της Yoga και της Ayurveda. Το μεμονωμένο μάθημα κοστίζει 15€, και στα 10 έχετε ένα δωρεάν. Αντίστοιχα, το μεμονωμένο μάθημα σε Community Class κοστίζει 8€. Υπάρχουν ειδικά εκπτωτικά πακέτα για φοιτητές και ανέργους.


…στο ΚΠΙΣΝ
Τεράστια γρασίδια θες; Τα έχει. Events που οργανώνονται καθημερινά, από αθλητισμό μέχρι κινηματογραφικές προβολές (στα προαναφερθέντα γρασίδια) μέχρι ενδιαφέρουσες συναυλίες; Θες μήπως να κρυφτείς από τον κόσμο, μέσα σε ένα βιβλίο; Υπάρχει και η Βιβλιοθήκη. Το ΚΠΙΣΝ είναι θεσμός στην πόλη πλέον, και είναι ένα από τα μέρη που μπορείς να πας για να αφεθείς για λίγο, να μην σκέφτεσαι ότι η ίδια αυτή πόλη μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικό μέρος. Για λίγο, μπορείς να ξεφύγεις…



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.