Header Ads

Εκδρομές για… φίλημα: 4 ρομαντικοί προορισμοί


Μονεμβασιά





Ρομαντικοί προορισμοί υπάρχουν πολλοί, κανονικότατο κάστρο να στεγάσει τον έρωτά σας, όμως, πού αλλού θα βρεις; (Ναι εντάξει, στην παλιά πόλη της Ρόδου, που μπορεί όμως να σου πέφτει λίγο μακριά, ή λίγο καλοκαιρινή). Στη Μονεμβασιά δεν θα χορταίνετε βόλτες σε λιθόκτιστα καλντερίμια, ηλιοβασιλέματα πάνω από την θάλασσα, ολοήμερες εξερευνήσεις σε μυστικά περάσματα και ονειρεμένο φαγητό σε χουχουλιαστά ταβερνάκια.


Διαβάστε περισσότερα – Η Μονεμβασιά είναι όνειρο φθινοπωρινό



Εδώ να μείνεις: Εννοείται μέσα στο κάστρο, σε αυτό εδώ το ονειρεμένο σπιτάκι, που νοικιάζεται μέσω του Airbnb, σε τιμές που ξεκινούν από τα 60€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. Επίσης, στα ωραιότατα δωμάτια του Byzantino Boutique Hotel (από 65€ το δίκλινο με πρωινό).


Ναύπλιο





Ναι, εντάξει, κλισέ, αλλά γίνεται λίστα με ρομαντικούς προορισμούς χωρίς το Ναύπλιο; Λιγότερο από δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεσαι να περπατάς στα πλακόστρωτα σοκάκια μιας κουκλίστικης παλιάς πόλης, να εξερευνείς ένα από τα εντυπωσιακότερα κάστρα της Ελλάδας, να κάνεις βαρκάδες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στο Μπούρτζι, και να δοκιμάζεις εξαιρετική κουζίνα και καλά κρασιά στα εστιατόρια και τα μπαράκια της πόλης.


Διαβάστε περισσότερα – Το Ναύπλιο στα καλύτερά του



Εδώ να μείνεις: Στα πανέμορφα δωμάτια του Omorfi Poli (από 50€ το δίκλινο) στα κουκλίστικα, ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια του Ίλιον, που στεγάζεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα (από 50€ το δίκλινο έως 81€ η σουίτα δύο ατόμων –πάντα με πρωινό).


Τα χωριά γύρω από το Καρπενήσι


Η φύση αυτή την εποχή στην Ευρυτανία οργιάζει –κι αυτό θα κάνετε κι εσείς. Με βάση ένα από τα γλυκύτατα ορεινά χωριά της, θα εξερευνήσετε το Φαράγγι Πανταβρέχει (που είναι παραμυθένιο ως και το όνομά του) θα ανηφορίσετε προς τον Προυσό, θα οδηγήσετε σε εντυπωσιακές διαδρομές και θα δοκιμάσετε την εξαίσια τοπική κουζίνα. Η εποχή είναι επίσης ιδανική για να… ζαλιστείτε και λίγο, με τα πρώτα τσίπουρα της χρονιάς, που βγαίνουν αυτές τις μέρες από τα καζάνια.


Διαβάστε περισσότερα – Τα καλύτερα στο Καρπενήσι



Εδώ να μείνεις: Στον παραδοσιακό ξενώνα Πέτρινο στο Μεγάλο Χωριό (50€ το δίκλινο) στα χαριτωμένα δίκλινα του ξενώνα Ρίζωμα στο Νέο Μικρό Χωριό (52€ το δίκλινο με πρωινό) ή στα ειδυλλιακά δωμάτια του Κάλλιον στο Κλαυσί (48€ το δίκλινο με πρωινό).


Πήλιο





Ο έρωτας περνά από το στομάχι και το Πήλιο έχει τέλεια κουζίνα. Έχει, όμως, και πολλά περισσότερα: Χωριουδάκια βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού, σούπερ ρομαντικούς ξενώνες στις καλύτερες τιμές της Ελλάδας, δάση που αυτή την εποχή χρυσοκοκκινίζουν και είναι ό,τι πρέπει για βόλτες χέρι-χέρι, και αξιοθέατα που δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε. Κάποια χωριά, όπως η Ζαγορά, έχουν και πράγματα να κάνετε το βράδυ (βλέπε: μπαράκια) αν έχετε ξεπεράσει την φάση ολονύχτιες-αγκαλιές-πλάι-στο-τζάκι.


Διαβάστε περισσότερα – Τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου



Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Ξενώνα Ρούση στη Ζαγορά (45€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι) ή του Kallisto Traditional Houses στην Τσαγκαράδα (50€ το δίκλινο με τζάκι)
Περισσότερες προτάσεις εδώ – Οι ξενώνες στο Πήλιο είναι υπέροχοι και οικονομικοί



Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.