Header Ads

Εύκολη Μανιταρόσουπα με 3 Μυστικά (VIDEO-συνταγή)


Μια ζεστή μανιταρόσουπα είναι ιδανικό φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο πρώτο πιάτο ή και πλήρες γεύμα, ειδικά τις μέρες που το τζάκι καίει στο φουλ και η παρέα ή η οικογένεια, είναι σε διάθεση θαλπωρής. Με το που σερβίρετε θα παρατηρήσετε ότι η κουβέντα διακόπτεται, καθώς κυριαρχούν χαμηλοί μυκηθμοί ικανοποίησης, διακοπτόμενοι από εκφράσεις θαυμασμού προς τον μάγειρα. Ο οποίος στη πραγματικότητα δεν κουράστηκε καθόλου να πετύχει το υπέροχο αυτό πιάτο…



μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνιΗ μανιταρόσουπα είναι ένα πιάτο πανεύκολο, εξαιρετικά θρεπτικό και με τα μικρά μυστικά που θα σας δείξω και θα βγει απίστευτα νόστιμο και φίνο, γεμάτο αρώματα και γήινες γεύσεις.



Τα τρία μικρά μυστικά της μανιταρόσουπάς μου είναι πρώτα απ’ όλα το να χρησιμοποιήσει κανείς λίγα πορτσίνι μαζί με τα κανονικά απλά μανιτάρια ώστε να γεμίσουν το πιάτο αρώματα. Δεύτερο μυστικό είναι το να προσθέσει κανείς λίγο λευκό κρασί και ιδανικά Fino Sherry που ταιριάζει απόλυτα. Τέλος το τρίτο μυστικό, είναι να έχει πάντα τα απαραίτητα υλικά σπίτι, έτοιμα για την απροσδόκητη ώρα που θα σας έρθει η έμπνευση ή η όρεξη για μανιταρόσουπα, γιατί άντε να βγαίνεις να πάρεις μανιτάρια μέσα στο κρύο ή τη βροχή.


Μανιταρόσουπα με πορτσίνι


Έτσι, στο σπίτι καλό είναι πάντα να υπάρχουν αποξηραμένα πορτσίνι στο ντουλάπι (για πάσα χρήση) και μανιτάρια κομμένα σε φέτες στη κατάψυξη για σούπες ή γαρνιτούρες. Γιατί χρησιμοποιώντας κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια Μπάρμπα Στάθη, γλυτώνετε κόπο και περίπου 20’ χρόνο, χωρίς συμβιβασμούς σε θρέψη και νοστιμιά. Σας διαβεβαιώ ότι είτε κάνετε τη σούπα με φρέσκα μανιτάρια, είτε με αυτά που σας προτείνω, διαφορά γεύσης δεν θα καταλάβετε στο τελικό πιάτο.


Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πόσο εύκολη είναι η συνταγή που σας προτείνω και διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες πιο κάτω.



Χαρακτηριστικά της συνταγής:


Πανεύκολη συνταγή που ολοκληρώνεται σε 30’-35’ με εγγυημένα νόστιμο αποτέλεσμα και χωρίς πολλά-πολλά από σας. Συμβουλεύω να μην τη “χαλάσετε”, βάζοντας σκόρδο όπως προτείνουν διάφοροι, το οποίο ταιριάζει μεν γευστικά, αλλά μετατρέπει ένα φίνο αστικό πιάτο με λεπτές γεύσεις σε κάτι πληθωρικά χωριάτικο.


Ταιριάζει τόσο σαν πρώτο πιάτο σε επίσημο δείπνο, ή σαν καθημερινό, ελαφρύ πλήρες γεύμα.


Υλικά για 4-6 άτομα


2 Χ 450 γρ. Μανιτάρια σε φέτες Μπάρμπα Στάθη
15 γρ. μανιτάρια Πορτσίνι αποξηραμένα (Βασιλομανίταρα)
300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθη
50 γρ. βούτυρο Lurpak
150 ml. λευκό κρασί
900 ml. ζωμο λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος Arla + 50γρ. για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για διακόσμηση του πιάτου
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία Παρασκευής


Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι


1. Βάζετε τα πορτσίνι σε λίγο ζεστό νερό (70 ml. περίπου) να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια ένταση βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να λιώσει ο πάγος και να πάρει χρώμα, δηλαδή περίπου 5-7 λεπτά.


Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι
2. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τ’ ανακατεύετε λίγο για να ξεπαγώσουν και σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτετε τα πορτσίνι με το νερό τους που είναι γεμάτο γήινα αρώματα. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν με ανοιχτή κατσαρόλα ώστε να μειωθεί το νερό για περίπου 20’. Θέλετε να μείνουν τα 2/3 του νερού περίπου.


Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι
3. Λιώνετε τα μανιτάρια με ραβδομπλέντερ. Αν σας φαίνεται πολύ νερουλή για τα γούστα σας, αφήστε τη να βράσει λίγο ακόμη, αν πάλι σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο βραστό νερό. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζετε να είναι στη γεύση σας. Αφού κρυώσει λίγο για κανένα 10λεπτο προσθέτετε τη κρέμα και ανακατέψτε πάλι με το ραβδομπλέντερ να μοιραστεί παντού και να απαλύνει το χρώμα.


Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τη μανιταρόσουπα ζεστή στα πιάτα και ρίχνετε λίγη κρέμα από πάνω επιστρατεύοντας όλο τον καλλιτεχνικό σας οίστρο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίραμε στο πολύ κομψό σερβίτσιο PLUS MAT της ΙΩΝΙΑ  που ανδεικνύει κάθε όμορφο φαγητό χωρίς να φλυαρεί και μαγειρέψαμε τη σούπα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα της Fest.


Μανιταρόσουπα εύκολη με πορτσίνι





Μανιταρόσουπα βελουτέ με λευκό κρασί (VIDEO) 4.33/5 (86.67%) 24 votes








Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.