Header Ads

Άγιος Σάββας: Απεργιακό «όχι» καθαριστριών σε απολύσεις











Σε απεργία διαρκείας εξελίσσεται η κινητοποίηση των καθαριστριών/στών στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας μετά και την απόφασή τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της απεργίας την Παρασκευή 1/3, να συνεχίσουν και το Σαββατοκύριακο με προσωπικό ασφαλείας. Ήδη οι κινητοποιήσεις τους έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου. Την Δευτέρα 4/3 στις 10 το πρωί οι καθαρίστριες/ές έχουν καλέσει σε νέα Γενική Συνέλευση για να πάρουν απόφαση για συνέχιση της απεργίας με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 48ωρες όλη την επόμενη βδομάδα. Καθολικά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής και στην απεργία της Παρασκευής 1/3, ενώ μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με την συμμετοχή εργαζόμενων και συμπαραστατών στον αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα.


Οι 88 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Αγ. Σάββα διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του νοσοκομείου και της ηγεσίας του υπουργείου που θέλει να τους απολύσει και να πάρει στη θέση τους νέους συμβασιούχους ανακυκλώνοντας την ανεργία, όπως καταγγέλλουν.


Την Δευτέρα 4/3 στις 6.30 το απόγευμα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Αγ. Σάββα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούν Συντονιστικό Νοσοκομείων για να ζητήσουν τη στήριξη όλου του υγειονομικού κινήματος και να οργανώσουν το άπλωμα της απεργίας τους παντού.






ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ




To βρήκαμε εδώ


Από την σελίδα aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.