Header Ads

Γλυφάδα: Μαφιόζικη επίθεση στον αρχηγό των Κομαντσέρος



Γλυφάδα: Ο αρχηγός των Κομαντσέρος της Αυστραλίας το 2013 έφυγε από τη χώρα και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς ήθελε να… ξεφύγει από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης που ηγούνταν.


Τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ


Τον αρχηγό των διαβόητων μηχανόβιων γκάνγκστερ της Αυστραλίας, ονόματι Κομαντσέρος, που είχαν στο… βιογραφικό τους εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών, είχαν στόχο οι άνδρες που τοποθέτησαν χθες το πρωί εκρηκτικό μηχανισμό σε πολυτελές Ι.Χ. σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Γλυφάδας.




Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν δύο σενάρια σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν τα κίνητρα των δραστών που παραλίγο να δολοφονήσουν τον 56χρονο Λιβανέζο, ο οποίος τελικά τραυματίστηκε από την έκρηξη στα χέρια και τα πόδια και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας. Εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο η έκρηξη να συνδέεται και με την πρόσφατη εκτέλεση του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, στις 31 Οκτωβρίου, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο όχημα ΤΝΤ, το οποίο πυροδοτήθηκε με τη μίζα του οχήματος.


Με Ρώσους




Ο αρχηγός των Κομαντσέρος της Αυστραλίας το 2013 έφυγε από τη χώρα και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς ήθελε να… ξεφύγει από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης που ηγούνταν. Εκεί φέρεται να απέκτησε επαφές με Ρώσους αναπτύσσοντας αντίστοιχη εγκληματική δράση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα τελευταία δύο χρόνια διέμενε στην Ελλάδα και διατηρούσε οικογένεια. Στην Αυστραλία είχε (όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας) αναπτύξει «δραστηριότητες» όπως εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, μαζί με τα μέλη της οργάνωσης που διηύθυνε. Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας είχαν δημοσιεύσει και βίντεο από ανταλλαγή πυροβολισμών, όπου φέρεται να είχε εμπλοκή η συμμορία του. Σε δημοσιεύματα τονίζεται ακόμη πως είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών αλλά και ήταν παρών στην απαγωγή του βαρόνου των ναρκωτικών Γουέιν Ρόντνει Σνάιντερ στην Ταϊλάνδη, το 2015. Σημειώνουν ακόμη πως είχε αναπτύξει τη «βάση» των δραστηριοτήτων των Ρώσων στην Ελλάδα, δημιουργώντας «υποκατάστημά» τους.


Σενάρια


Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι η απόπειρα εκτέλεσης να έχει σχέση με το γνωστό και ως «πόλεμο της Αυστραλίας» που φαίνεται πως έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του «Αυστραλού» επιχειρηματία, ο οποίος διέμενε με τη σύζυγό του στο Πανόραμα της Βούλας. Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης να είναι «αντίποινα» στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο Λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.


Παρελθόν…


Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή είχε κάνει αίτημα προς τις Αρχές της Αυστραλίας, με το οποίο ζητούσαν να τους κοινοποιήσουν τα στοιχεία που διαθέτουν για τη ζωή και τη δράση του στο Σίδνεϊ. Ο επιχειρηματίας που είχε πέσει νεκρός από σφαίρες επαγγελματία εκτελεστή είχε… παρελθόν στην Αυστραλία, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του το 2011 είχε κατηγορηθεί για την κατοχή μεγάλης ποσότητας λαδιού με το οποίο θα κατασκεύαζαν το δυνατό ναρκωτικό ICE. Κάτι σαν συνθετική κοκαΐνη δηλαδή. Τότε ο πατέρας του Γ. Μακρή είχε απαλλαγεί από τις κατηγορίες, όταν εμφανίστηκε στις Αρχές ο άλλος γιος της οικογενείας και είχε αναλάβει ολόκληρη την ευθύνη. Μάλιστα, είχε πει τότε στους αστυνομικούς πως ήταν εκείνος που είχε παραπλανήσει τον πατέρα του για τη μεταφορά της πρόδρομης ναρκωτικής ουσίας.


Βεντέτα




Η οικογένεια του 47χρονου επιχειρηματία είχε απασχολήσει τις αυστραλιανές Αρχές από το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα με τη φερόμενη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ, που έλκει την καταγωγή της από τον Λίβανο. Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ. Ομως οι δύο άνδρες τα «έσπασαν». Το 2009 ο Τζον Ιμπραχίμ, αδελφός του Φαντί, τραυματίστηκε βαριά από καταιγισμό πυρών που είχε εξαπολύσει εναντίον του ένας άγνωστος άνδρας. Εκείνο το διάστημα ο «Αυστραλός» θεωρούταν από τις Αρχές της Αυστραλίας ως ο ηθικός αυτουργός για την απόπειρα δολοφονίας του αδερφού Ιμπραχίμ, ωστόσο δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του. Την ίδια χρονιά κατηγορήθηκαν και τα αδέλφια Ιμπραχίμ για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, για να αθωωθούν τελικά στο δικαστήριο. Ένα χρόνο αργότερα οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τυχαία σε γνωστό κλαμπ της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.


Το χρονικό




Όλα έγιναν χθες γύρω στις 10 το πρωί με τον 56χρονο άνδρα από τον Λίβανο να μπαίνει στο πολυτελές όχημά του. Ωστόσο, όταν προσπάθησε να ανάψει τη μηχανή δημιουργήθηκε ανάφλεξη, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα τρία οχήματα, τα οποία δεν φαίνεται -τουλάχιστον έως τώρα- να σχετίζονται με το συμβάν. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο τις έρευνες ανέλαβε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης εντοπίστηκαν υπολείμματα TNT. «Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, αυτή την ώρα, ως προς την αιτία της έκρηξης στη Γλυφάδα. Ήδη, στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που συγκεντρώνουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία», ανέφεραν χθες λίγο μετά την έκρηξη αστυνομικές πηγές που μίλησαν στον «Ε.Τ.». Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε χθες πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος», ενώ ενδεικτικό της σφοδρότητας είναι το γεγονός ότι τα συντρίμμια του οχήματος εκτοξεύθηκαν.


Διαβάστε επίσης Στον Kalikantzaros.gr:Έκρηξη στην Γλυφάδα: Σκληροτράχηλος αρχιμαφιόζος ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου (video)


πηγή: Ελεύθερος Τύπος



(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.