Header Ads

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στην ΔΕΣΦΑ


“Απεργούμε”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζόμενων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ) που καλεί σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 1η Μάρτη σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Ο ΠΣΕΦΑ καλεί σε κεντρική απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 9πμ μπροστά στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης της ΔΕΣΦΑ στη Μεσογείων στο ύψος του μετρό Νομισματοκοπείο.


Η απόφαση για απεργία έρχεται να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο ΠΣΕΦΑ στις 15/2 με βασικό αίτημα τον άμεσο ορισμό συνάντησης της Διοίκησης της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΦΑ και την ενημέρωση για τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων.


“Η απεργία αυτή βγήκε μέσα από την οργή των συναδέλφων. Αυτό που βλέπουμε τους τελευταίους τρεις μήνες μετά την ιδιωτικοποίηση είναι η πλήρης αδιαφορία της νέας διοίκησης απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους. Ειδικά για εμάς τους εργολαβικούς η αδιαφορία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα αφού η νέα διοίκηση αρνείται ακόμα και να συζητήσει με το σωματείο σχετικά με τα αιτήματά μας. Η απεργία αυτή έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή να αποδείξει πως οι συμβασιούχοι της ΔΕΣΦΑ δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια”, τονίζει στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιώργος Φαράντος, συμβασιούχος εργαζόμενος στη Ρεβυθούσα.


Καθολική


“Αυτή η απεργία έχει και πολλά σημαντικά προχωρήματα. Απέναντι στην αδιαφορία της διοίκησης οι συνάδελφοι αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους με καθολική απεργία τόσο στη Ρεβυθούσα όσο και σε όλα τα πόστα και τις βάρδιες της εταιρίας. Αποφασίσαμε να μην ξεφορτωθεί κανένα καράβι και κανείς συνάδελφος να μην συμμετέχει σε βάρδιες και προσωπικό ασφαλείας. Αν μας θέλουν συμβασιούχους, εργολαβικούς σε τρίτες εταιρίες, τότε δεν έχουν το δικαίωμα να μας βάζουν να εργαζόμαστε σαν προσωπικό ασφαλείας στις βάρδιες. Ταυτόχρονα οι “εργολαβικοί” συνάδελφοι στη γενική μας συνέλευση με μια δυναμική στάση αποφάσισαν να μην υπογράψουν την κουτσουρεμένη ΣΣΕ που έστειλε η διοίκηση.


Η αγωνιστική στάση των εργολαβικών συναδέλφων έχει φέρει ήδη αποτελέσματα αφού επηρέασε σημαντικό κομμάτι των 190 μονίμων που ζήτησαν Γενική Συνέλευση από το σωματείο τους. Και μπορεί τελικά από τη Γενική Συνέλευση του σωματείου των μόνιμων να μην βγήκε απεργιακό πρόγραμμα, όμως για πρώτη φορά μπήκε ο σπόρος για κοινές κινητοποιήσεις συμβασιούχων και μόνιμων την επόμενη περίοδο.


Έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων κινητοποιήσεων και της απεργίας του Νοέμβρη που είχε πρωτοφανή συμμετοχή για τα δεδομένα της ΔΕΣΦΑ και έβαλε μεγάλη πίεση σε όλα τα σωματεία του κλάδου. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα των εργολαβικών δεν είναι μόνο στη ΔΕΣΦΑ αλλά σε όλες τις εταιρίες του κλάδου (ΔΕΔΑ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, κλπ) ενώ είχαμε την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Ενέργειας, του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας και μιας σειράς από σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.


Με την απεργία μας αυτή ξεκαθαρίζουμε πως δεν κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για αξιοπρεπείς ΣΣΕ σε μόνιμους και εργολαβικούς με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, όχι μόνο μέχρι το 2012, αλλά και για όλους τους νέους συναδέλφους. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την απεργιακή κινητοποίηση είναι πιο αναγκαία από ποτέ”, ανέφερε ο Γ. Φαράντος.


 



To βρήκαμε εδώ


Από την σελίδα aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.