Η συνταγή για την τέλεια πίτσα επιτέλους ανακαλύφθηκε
Αν θέλετε να φτιάξετε την τέλεια πίτσα, τότε ίσως μια καινούρια έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει. Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος δημοσίευσαν την μελέτη τους με τίτλο “Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας”, στην οποία μας εξηγούν επιστημονικά πώς να φτιάξουμε την τέλεια πίτσα Μαργκερίτα, με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό. Μάλιστα, η συνταγή προσαρμόζεται ανάλογα με τον φούρνο που έχει ο καθένας.
Για παράδειγμα, σε ξυλόφουρνο από τούβλα, που είναι καλύτερος επειδή ψήνει την πίτσα από όλες τις πλευρές, η πίτσα χρειάζεται δύο μόλις λεπτά, στους 330 βαθμούς Κελσίου. Για πρόσθετα υλικά πάνω στην πίτσα, χρειάζεται ακόμα μισό λεπτό ψήσιμο.
Στον μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχουμε στο σπίτι μας, η πίτσα χρειάζεται 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου. Όσα περισσότερα λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό προσθέσουμε από πάνω (π.χ. φρέσκια ντομάτα, σπανάκι), τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται στο ψήσιμο.
Source link
Από την σελίδα in2life.gr
Post a Comment