Header Ads

Η λιμουζίνα του Κρεμλίνου Aurus θα συναρμολογείται και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα











Οι ρωσικές λιμουζίνες, που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος πολυτελών αυτοκινήτων «Κορτέζ» και χρησιμοποιούνται από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ανώτατα κρατικά στελέχη, θα συναρμολογούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την εμπορική ονομασία Aurus .


Η σχετική συμφωνία, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, υπεγράφη στις 18 Φεβρουαρίου μεταξύ του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου και της εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Tawazun, στη διεθνή έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEX που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι.


Πηγές τις οποίες επικαλείται η ρωσική εφημερίδα, αναφέρουν ότι η εταιρεία Tawazun θα συμμετάσχει με δικά της κεφάλαια στην σύσταση μικτής επιχείρησης (joint venture), σκοπός της οποία θα είναι η προώθηση των λιμουζίνων Aurus στην περιοχή.


«Σύμφωνα με την υπογραφείσα συμφωνία, η επενδυτική εταιρεία Tawazun θα συμμετάσχει με ποσοστό 36% στην εταιρεία Aurus .Ltd και θα επενδύσει στην εταιρεία 110 εκατομμύρια δολάρια στο διάστημα των προσεχών τριών ετών. Τα κεφάλαια αυτά θα επενδυθούν στην οργάνωση της ευρείας κλίμακας παραγωγής των αυτοκινήτων Aurus, στην τοπική παραγωγή και στην προώθηση τους στις διεθνείς αγορές.


Η συμφωνία προβλέπει ότι η Tawazun θα γίνει γενικός διανομέας των αυτοκινήτων Aurus στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ. Σύμφωνα με τον ίδιο το SUV μάρκας Aurus θα παρουσιασθεί τον Μάρτιο του 2019.


Το πρόγραμμα «Κορτέζ» έχει ξεκινήσει από το 2013 και δημιουργήθηκε με σκοπό την παραγωγή πολυτελούς αυτοκινήτου (λιμουζίνας) για τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως και πολυτελών αυτοκινήτων για τα ανώτερα κρατικά στελέχη.



Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την λιμουζίνα Aurus κατά την τελετή της ορκωμοσίας του το 2018.


Αυτή την στιγμή το πρόγραμμα παραγωγής αυτοκινήτων προβλέπει την δημιουργία γραμμής παραγωγής αυτοκινήτων τύπου σεντάν, λιμουζίνας , μίνι βαν και SUV.


Σήμερα υπάρχουν δυνατότητες για την παραγωγή 200 αυτοκινήτων ετησίως, η οποία μπορεί να φθάσει και τα 220-250 αυτοκίνητα διαφόρων τύπων συνολικά.


Πηγές της εφημερίδας Kommersant στην αγορά αυτοκινήτων αναφέρουν ότι η συναρμολόγηση των αυτοκινήτων Aurus στα ΗΑΕ έχει ως στόχο τις εξαγωγές της εν λόγω μάρκας, επισημαίνοντας ότι η συναρμολόγηση θα αφορά περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Μια επίσης εκ των πηγών της εφημερίδας, αναφέρει ότι οι όροι της συμφωνίας επιτρέπουν την συναρμολόγηση αυτοκινήτων Aurus από την Tawazun και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.


Πηγή: Kommersant




Source link

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.