Header Ads

Ανέβηκε τώρα ...η Renault κάνει καινούργια αρχή από την επόμενη σεζόν Kalikantzaros.gr

Δειτε :



Την πρόθεση της να ξεκινήσει δυναμικά τη νέα χρονιά δείχνει η Renault, έχοντας πλέον μεγάλες προσδοκίες για το 2019.  Η γαλλική εταιρεία, έχει ανακοινώσει ήδη νέο κινητήρα, νέο οδηγό και νέο mindset οπότε αναμένουμε τα αποτελέσματα της καινούργιας προσπάθειας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.


Η Renault πρόκειται να εισάγει ένα νέο κινητήρα, ο οποίος όπως δηλώνει ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul δε θα είναι βασισμένος στο Spec 3, αλλά θα έχει μια ολότελα καινούργια αρχιτεκτονική. Πολύ ενδιαφέροντα τα νέα από την ομάδα του Enstone, η οποία «γράφει» σε λευκή κόλλα, χωρίς αναφορές από το προηγούμενο μοντέλο. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι η ανάγκη για αύξηση της απόδοσης, κάτι που το Spec 3 υστερούσε, και η διάθεση να ανταγωνιστούν στα ίσια τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Ήταν προφανές πως η στασιμότητα του εργοστασίου της Viry-Châtillon, σε σχέση με την πρόοδο των υπολοίπων εταιρειών της F1, αποτελούσε εμπόδιο και η Renault αποφάσισε να το ξεπεράσει. Τα πράγματα φαίνεται να κινούνται βάσει σχεδίου, καθώς ο Γάλλος Abiteboul αποκάλυψε ότι η φάση των δοκιμών βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο και επομένως η καινούργια χρονιά θα τους βρει με καινούργιο κινητήρα.


Την πρόκληση για την αλλαγή πλεύσης της Renault δέχθηκε και ο Ricciardo, ο οποίος υπέγραψε με την εταιρία, αφήνοντας τη Red Bull μετά από 3 χρόνια. Έτσι, η ομάδα της Renault θα έχει για το 2019, Ρικιάρντο και Χούλκενμπεργκ στο τιμόνι των μονοθεσίων της. Ο γνωστός οδηγός F1 δήλωσε ότι ήταν μια μεγάλη απόφαση για εκείνον, όμως εμπιστεύτηκε το όραμα της γαλλικής εταιρείας, αφού και ο ίδιος ήθελε ένα φρέσκο ξεκίνημα στην καριέρα του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει κάνει η Renault τα τελευταία δύο χρόνια και θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα.


Στην 7η και 12η θέση βρίσκονται Χούλκενμπεργκ και Σάινθ αντίστοιχα, χωρίς να έχουν καταφέρει να κερδίσουν κάποιο από τα Γκραν Πρι του 2018. Η επόμενη στάση είναι το Grand Prix της Βραζιλίας, που με βάση τις αποδόσεις στο στοίχημα της F1 η Renault έχει μικρές πιθανότητες να νικήσει, ενώ Hamilton και Vettel είναι για άλλη μια φορά τα φαβορί.Στόχος της Renault είναι να βρεθεί ξανά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της αγωνιστικής F1 και μένει να δούμε αν το 2019 θα καταφέρει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή!



Το βρήκαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.