Header Ads

BON VIVEUR | Φτιάξτε μόνοι σας τέλεια χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

BON VIVEUR | Φτιάξτε μόνοι σας τέλεια χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ



Είτε οργανώνετε σούπερ εορταστικό δείπνο τριών πιάτων, είτε απλώς θέλετε να μαζέψετε την παρέα στο σπίτι για μαραθώνιο επιτραπέζιων, τα παρακάτω κοκτέιλ θα σας βάλουν σε εορταστικό mood, θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα, και θα σας μεθύσουν και λίγο –τόσο, όσο χρειάζεται για να αυξηθεί το κέφι, μέρες που είναι.


Amaretto Fizz


Υλικά (για 10 άτομα):
400 ml Disaronno
600 ml χυμό λεμόνι
2 μπουκάλια αφρώδες κρασί
Ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνιτούρα


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουταλάκι όλα τα υλικά (εκτός από το ξύσμα πορτοκαλιού) σε μια μεγάλη κανάτα. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια, γαρνίροντας με το ξύσμα πορτοκαλιού.


Vodka blush


Υλικά (για 12 άτομα)
200 ml βότκα
200 ml Cointreau
600 ml χυμό cranberry
400 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 2-3 lime
Τριμμένο πάγο, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε πρώτα τη βόκτα και το Cointreau σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε τους δύο χυμούς και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε 12 ποτήρια της Μαργαρίτας με τριμμένο πάγο, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το ξύσμα από το lime.


Χειμωνιάτικη σανγκρία


Υλικά (για 4 άτομα):
1 μπουκάλι ημίγλυκο κόκκινο κρασί
1 μπουκάλι αφρώδη μηλίτη
2 μανταρίνια ξεφλουδισμένα (σε φετούλες)
2 μήλα χωρίς το κουκούτσι τους, κομμένα σε κυβάκια
½ φλ. σπόρια ροδιού
1 φλ. cranberries κομμένα στη μέση
Δεντρολίβανο για γαρνιτούρα


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη κανάτα. Σερβίρουμε με πάγο και γαρνίρουμε κάθε ποτήρι με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.


Winter Wonderland


Υλικά (ανά κοκτέιλ):
1 μεζούρα βότκα Vanilla
1 μεζούρα κρέμα καρύδας
1 μεζούρα λικέρ κακάο (ή Crème de Cocoa, μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας –δείτε εδώ πώς)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με πάγο στο shaker. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με πάγο.


Cider Pomegranate Smash


Υλικά (ανά κοκτέιλ):
2,5 μεζούρες bourbon
1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
6 μεζούρες αφρώδη μηλίτη
1 κ.σ. σπόρια ροδιού


Εκτέλεση:
Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο. Ρίχνουμε το bourbon και ανακατεύουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον μηλίτη, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο ποτήρι τα σποράκια του ροδιού, και σερβίρουμε αμέσως.


Cherry Pomegranate Mojito


Υλικά (για 4 άτομα):
6 κερασάκια ζαχαροπλαστικής
¼ φλ. φρέσκο δυόσμο
1 lime (τον χυμό του)
½ φλ. χυμό ρόδι
3 σφηνάκια λευκό ρούμι
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Sprite
Πάγο


Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα κεράσια, τα φύλλα του δυόσμου και τον χυμό από το lime σε ένα shaker. Τα χτυπάμε με ένα γουδοχέρι, να ανακατευτούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ρούμι, τον χυμό ρόδι και το σιρόπι αγαύης στο shaker, το γεμίζουμε με πάγο και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε σε τέσσερα χαμηλά ποτήρια, στα οποία έχουμε ήδη βάλει πάγο, και συμπληρώνουμε με Sprite.



Το βρήκαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.