Header Ads

Σημερα τρωμε Τα πιο τραγανά κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο | Συνταγές

Πανευκολη συνταγη για Τα πιο τραγανά κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο | Συνταγές


Ας δουμε την συνταγη :




Έξτρα τραγανά, αφράτα, νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί, σουσάμι και ελαιόλαδο. Μια πολύ εύκολη  συνταγή που μας την έστειλε μια φίλη του sintayes.gr. Τη δοκίμασα, τη βρήκα εξαιρετική, σε 2 ημέρες τα κουλουράκια εξαφανίστηκαν, σας τη δίνω και σας προτείνω ανεπιφύλαχτα να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια.


Με τη δοσολογία που σας δίνουμε θα έχετε 80-90 κουλουράκια μπουκίτσες ή 60 μεγαλύτερα κουλουράκια. Μειώστε στο μισό τα υλικά για τη μισή ποσότητα κουλουριών.




Υλικά συνταγής



  • 1 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί

  • 2 ποτήρια του νερού λάδι (1 ποτήρι ελαιόλαδο + 1 ποτήρι σπορέλαιο) + επιπλέον για άλειμμα ταψιών [*]

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική

  • ½ – ¾ ποτήρι του νερού καβουρδισμένο σουσάμι

  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο

  • 2 κ.γ. κανέλα 

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 1¾ σακουλάκια μπέικιν πάουντερ

  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο (όσο πάρει)






Εκτέλεση συνταγής



  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και λαδώνετε τα 2 μεγάλα ταψιά του φούρνου. Καβουρδίζετε το σουσάμι στο τηγάνι ή στο φούρνο χωρίς λιπαντική ουσία μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ ή τα ανακατεύετε καλά με σύρμα. Προσθέτετε το μισό κρασί, το σουσάμι, τη κανέλα το γαρύφαλλο, τη σόδα διαλυμένη στο υπόλοιπο κρασί, το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα ή το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. 

  3. Αν δουλεύετε με το μίξερ βάζετε τους “γάντζους”. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά) και τα 3/4 της ποσότητας του αλευριού και χτυπάτε με τους γάντζους ή ζυμώνετε με το χέρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το υπόλοιπο αλεύρι και το δουλεύετε μέχρι να έχετε μια λεία, μαλακή, όχι σφιχτή αλλά αρκετά εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Σταματάτε αμέσως να ζυμώνετε τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια. 

  4. Πλάθετε τη ζύμη σε μέτρια κουλουράκια 5 εκ. περίπου τα στρώνετε στα λαδωμένα ταψιά και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-35 λ περίπου (ανάλογα με το πάχος και το μέγεθός τους) ή μέχρι να ροδίσουν καλά. 




[*] Για ακόμα πιο ελαφριά γεύση μπορείτε να βάλετε 1½ ποτήρι σπορέλαιο (εγώ βάζω ηλιέλαιο) + ½ ποτήρι ελαιόλαδο.




Sintayes.gr,


Συνταγή: Τα πιο τραγανά κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο


 



Το βρήκαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.